Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada deu pisos de Barcelona estan buits

Barcelona compta amb més de 800.000 pisos, segons el darrer cens de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Però no tots estan habitats. Les dades de l’INE apunten que uns 75.500 estan buits. Una xifra que podria augmentar si tenim en compte que s’han detectat prop de 16.000 habitatges amb un consum total igual o inferior al d’una rentadora. Amb aquestes xifres a la mà, l’INE conclou que el 9,33% dels pisos de Barcelona estan deshabitats.

La capital és la ciutat catalana amb més pisos buits, també perquè és la que té un parc d’habitatge més gran. En percentatge, Barcelona també s’imposa a la majoria de la resta de capitals. Segons l’INE, el 12,35% de pisos de Tarragona i el 9,62% de Girona estan buits. L’única gran ciutat que la supera és Tarragona, amb un 12,35% d’habitatges buits. Lluny de les grans urbs, Parelló (Tarragonès) dona la sorpresa amb la meitat de pisos buits i Cerdanyola del Vallès presenta les xifres més baixes (2,96%).

Barcelona, una de les ciutats més cares

Les dades d’habitatges buits contrasten amb el preu mitjà del metre quadrat, que a Barcelona se situa en els 4.131 euros, segons publica Idealista. Barcelona consolida la tendència a l’alça i Sarrià – Sant Gervasi com el districte més car de la capital, amb un preu que ronda els 5.553 euros per metre quadrat. El segueix de prop les Corts, amb 4.945 euros el metre quadrat i l’Eixample amb 4.891 euros.

A l’altre extrem de la ciutat, a Sant Martí, trobem el districte amb un increment de preus més pronunciat. En aquesta zona els preus han pujat un 6,3%. A prop se situa Nous Barris (+3,8%), Ciutat Vella (+3,7%) i Gràcia (+3,5%). La situació és ben diferent a Sant Andreu, on els preus dels habitatges cauen un 1,1% segons Idealista. Horta – Guinardó i les Corts segueixen una tendència similar, amb rebaixes, això sí, gairebé simbòliques: els preus cauen un 0,4 i 0,3% respectivament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juliol 03, 2023 | 20:45
    Ricard juliol 03, 2023 | 20:45
    Algú ha tingut mai un llogater? No m'estranya que n'hi hagi tants de buits.
  2. Icona del comentari de: Pol a juliol 03, 2023 | 23:31
    Pol juliol 03, 2023 | 23:31
    Quina vergonya, els habitatges al nostre país han esdevingut un actiu financer, talment com ho havia estat l'or, però, l'or era i és prescindible i no és necessari per a viure. És deplorable que les lleis de l'estat espanyol, el nostre estat ocupant, hagin permès arribar on som amb el permís del també deplorable "turisme" massiu tot s'hi val i a qualsevol cost.
  3. Icona del comentari de: Clara a juliol 04, 2023 | 12:06
    Clara juliol 04, 2023 | 12:06
    Potser es dutxen poc o duen la roba a un establiment laundry. Extreure dades hipotètiques del fureteig de consums fins al punt d'autoerigir-se en àrbitre de si és o no suficient, és una agressió a la llibertat personal, una obsessió malaltissa. Tot i així, suposant que hi hagués un nombre considerable d'habitatges pendents d'us només és té un indicador de les males polítiques i de les repugnants lleis de l'habitatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa