Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ha perdut 9.000 pisos amb lloguer de renda antiga des del 2017
  • CA

Els pisos amb un lloguer de renda antiga semblen condemnats a desaparèixer. Aquesta és a tendència que marquen les darreres dades recollides a l’Enquesta Sociodemogràfica de Barcelona, que apunta que s’han perdut des del 2017 almenys 9.000 habitatges amb aquest tipus de contracte d’arrendament a la ciutat.

Segons la informació facilitada pel consistori barceloní i recollida per l’ACN, la capital catalana compta actualment amb prop de 57.749 pisos de renda antiga, aproximadament un 14% menys que fa cinc anys, quan la xifra ascendia fins als 66.880 habitatges. En aquest sentit, cal recordar que el preu mitjà d’un lloguer de renda antiga és de 534,5 euros, molt per sota del preu mitjà de 870,6 euros que marquen els contractes de lloguer més habituals.

Un mercat de lloguer desbocat

El mercat dels pisos de lloguer a Barcelona ha patit recentment una transformació provocada per una alta demanda i una reducció de l’oferta disponible, que ha caigut en un 30% aproximadament. Aquesta situació ha provocat una escalada fulgurant del preu gairebé sense precedents que ja frega el 20% d’increment.

Les últimes dades situen la mitjana del preu d’un lloguer a la capital catalana en 965 euros. Però trobar pis per aquest preu no és tan fàcil. De fet, quatre districtes de la ciutat ja superen els 1.000 euros mensuals de mitjana: Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Ciutat Vella i l’Eixample. En els districtes més apartats del centre els preus també s’han disparat, si bé no arriben ni de bon tros a aquests nivells. Dos casos concrets: Sant Andreu i Nou Barris, que el 2017 rondaven els 500 euros, ara ja arriben als 700.

Tanmateix, el districte de la capital catalana on més han augmentat aquests preus és el districte de Ciutat Vella, on de mitjana s’han incrementat en 190 euros en només un any, passant de 827 a 1.018 euros mensuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa