Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona lliura la primera promoció d’habitatge per a joves en més de 10 anys

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dilluns les claus de la primera promoció d’habitatge assequible per a joves des de fa més de 10 anys. Són una quarantena de pisos destinats a joves d’entre 18 i 35 anys i ubicats en un bloc construït en una de les naus del recinte de Fabra i Coats, a Sant Andreu.

La promoció de Can Fabra l’ha construïda l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) i es tracta del primer edifici d’habitatge de lloguer públic que s’edifica a l’interior d’una nau industrial. El nou edifici que s’incorpora al parc d’habitatge públic de la ciutat va iniciar les obres al mes de juny de 2017 i ha costat 6,3 milions d’euros més IVA.

Pisos de 64 metres quadrats

El bloc consta d’un total de 46 pisos, amb una superfície mitjana de 64 metres quadrats per pis. D’aquests, 41 són per a joves mentre que els cinc restants seran residències d’artistes que treballen a la xarxa de fàbriques de creació i fan estades a la ciutat a través d’intercanvis. Aquests cinc habitatges els gestionarà l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

A banda, també hi ha un espai al bloc perquè pugui assajar-hi la colla castellera Jove de Barcelona. Es tracta d’una part de la nau amb un gran buit central d’aproximadament 10 metres per 10 metres amb el sostre a 9 metres d’alçada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa