Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona inspeccionarà 46 edificis al Besòs on sospita que hi ha aluminosi
  • CA

La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha anunciat que després de l’estiu l’Ajuntament de Barcelona començarà una campanya d’inspeccions per revisar 46 edificis de l’antic barri del Sud-oest del Besòs on sospita que hi pot haver finques que pateixen aluminosi. La primera fase començarà al setembre i set equips tècnics abordaran la inspecció de 13 comunitats.

“El primer que cal fer és determinar l’estat de les finques per veure quins recursos es necessiten per millorar els edificis del barri antic del Besós”, ha explicat Sanz. “És una de les últimes zones de la ciutat amb edificacions que tenen aluminosi i s’hi ha d’actuar ràpid”, ha afegit. Les primeres actuacions –que inclouen la campanya d’inspeccions i les rehabilitacions d’urgència– comptaran amb un pressupost de 2,15 milions d’euros.

Regeneració del barri

En total, durant el pròxim any s’inspeccionaran 46 comunitats, que sumen 1.215 pisos, un mostreig que representa el 23% del parc total d’habitatges que es preveu regenerar. “La regeneració urbana és molt més que una rehabilitació perquè inclou actuacions integrals a tot el barri i incorpora una perspectiva global que permet relligar edificis amb espai públic”, ha dit Sanz.

A més de les inspeccions, les primeres actuacions del programa de regeneració del barri inclouen rehabilitacions immediates, com les d’un edifici situat al carrer Messina. Es tracta d’una comunitat de veïns que va accedir a la convocatòria d’ajudes de l’any passat i que necessita una rehabilitació integral de l’edifici: reforç de les biguetes i de les fonamentacions, un nou accés a la coberta i reparació de la façana, entres altres actuacions.

Transformació pendent

L’antic barri del Sud-oest del Besòs està envoltat pel 22@, la Gran Via, el Fòrum i la Mina i té el seu origen en la gran demanda d’habitatge que hi va haver a partir de meitat del segle XX a Barcelona per les onades migratòries procedents de la resta de l’estat espanyol. A partir del 1957 es van començar a projectar milers de pisos a tota la perifèria de Barcelona i en aquesta zona estava prevista la construcció de fins a 3.000 habitatges assequibles.

Als anys 80 i 2000 es van dur a terme dues grans remodelacions del barri, que van suposar l’enderroc i substitució de 10 blocs de pisos que presentaven grans deficiències. Durant les últimes dècades també s’han fet actuacions de caràcter menys estructural però que ha suposat una millora del barri, com la instal·lació d’ascensors, la recollida neumàtica d’escombraries o la urbanització de la Rambla Prim. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa