Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona deixa de ser la ciutat amb el lloguer per habitació més alt de l’Estat, segons Idealista
  • CA

Barcelona és la ciutat espanyola en la qual més ha baixat l’oferta de pisos compartits respecte a l’any anterior, amb una disminució del 29% del parc disponible i un preu de 395 euros mensuals aquest mes d’agost. Això suposa una baixada del preu del 4,9%. Són dades de l’informe anual de pisos compartits publicat aquest dimecres pel portal immobiliari Idealista, d’on es desprèn que Barcelona ja no és el municipi més car del territori. Aquesta dada es dona mesos després que entrés en vigor la regulació de preus del lloguer a tot el territori català.

Amb la caiguda de preu, Sant Sebastià ha desbancat a Barcelona com la ciutat més cara, on se sol·liciten 406 euros per llogar-les, mentre que la capital catalana queda en segon lloc seguida per Palma (376 euros) i Madrid (370 euros).

Ciudad Real és, en canvi, la ciutat més econòmica d’entre les analitzades per idealista (183 euros mensuals), seguida per Jaén (188 euros), Palència (203 euros), Àvila i Albacete (216 euros en tots dos casos).

Oferta de pisos, variada segons la ciutat

El document també recull un augment d’estoc en les altres capitals de província catalanes: a Girona ha crescut un 71%, a Lleida un 39% i a Tarragona un 20%; amb un preu de 337 euros mensuals (estable amb un creixement anual de l’1%), 238 euros (-7%), i 275 euros (-3,1%), respectivament.

Pràcticament sis de cada 10 ofertes d’habitacions en lloguer (el 57%) estan situades a les ciutats de Madrid (39% del total) i Barcelona (18%) i a continuació es troben els mercats de València (8%), Sevilla (5%), Màlaga (3%) i Granada (3%).

L’oferta de pisos compartits s’ha estabilitzat en l’últim any, ja que només ha crescut un 6% en aquest període, però l’estudi reflecteix que les variacions del parc disponible han estat dispars en les capitals de província espanyoles; en nou d’elles hi ha menys producte disponible en aquest mes d’agost que fa 12 mesos.

A la caiguda de Barcelona li segueixen les d’Albacete (-28%), Santa Cruz de Tenerife (-21%), Almería (-17%), Palma (-15%), Sant Sebastià (-11%), València (-6%), Alacant (-4%) i Palència (-2%).

En el costat contrari, Guadalajara ha registrat un augment de l’estoc d’habitacions del 76%, seguida per Girona (71%), Santander (43%), Lleida (39%), Logronyo (36%), Castelló (35%), Huelva (35%) Vitòria (32%), Granada i Jaén (31% en tots dos casos) i Madrid (21%).

En relació amb els moviments en l’oferta disponible i de les caigudes del preu del lloguer, els preus en les capitals han estat majoritàriament baixistes.

Guadalajara ha registrat el major descens (-9,6%), seguida per Madrid (-7,5%), Lleida (-7%), Màlaga (-6,9%), Jaén (-5,7%) i Barcelona (-4,9%).

El major increment de preu s’ha registrat a Ciudad Real (9,7%), seguida per Castelló de la Plana (6,7%), la Corunya (5,2%), Santander (4,2%) i Albacete (4%).

La suma de les 30 capitals de província en les quals menys habitacions hi ha només suposaria el 7% del total del parc disponible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa