Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona atura 14 casos d’assetjament immobiliari i imposa 2,1 milions en multes

La Unitat Antiassetjament de Disciplina d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona ha aturat 14 casos d’assetjament immobiliari, ha expropiat 6 habitatges i ha imposat 2,1 milions d’euros en multes. Des de la seva creació, el 2015, ha inspeccionat 118.587 pisos, és a dir, més del 12% del parc residencial de Barcelona, ha ampliat el parc assequible amb 196 pisos, i ha detectat 816 pisos de grans tenidors buits durant més de dos anys.

L’acció municipal ha incidit directament en la millora de la situació residencial de 637 persones segons ha explicat la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, en la presentació aquest divendres de l’informe d’activitat d’aquesta unitat.L’activitat realitzada per aquesta unitat ha donat com a resultat l’ampliació del parc assequible de la ciutat, a través de la Borsa de Lloguer de Barcelona, del bon ús dels pisos protegits (amb 7 cessions a la Borsa i la rebaixa de 25 lloguers), i de les cessions per part de grans tenidors (196 pisos) i dels lloguers socials que estan obligats a oferir els grans tenidors (11 pisos).

Pel que fa als habitatges buits, l’informe presentat indica que entre el 2016 i el 2019 s’han identificat 10.052 habitatges buits, un 1,22% del parc residencial. També es van identificar un 1,7% d’habitatges (13.852 en total) que estaven essent utilitzats com a oficines i empreses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa