Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aturat in extremis el desnonament d’un malalt crònic amb discapacitat
  • CA

In extremis. Ha calgut que una quarentena de veïns de la Verneda i del Besòs s’hagin plantat al davant de la porta del Rafa perquè finalment la comitiva judicial hagi decidit no executar el desnonament. Un desnonament contra un malalt crònic de 65 anys i amb un 40% de la discapacitat, assegura el sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs.

A través de les xarxes socials l’organització en defensa al dret a l’habitatge ha celebrat la paralització del llançament. “Gràcies a la pressió i presència de més de 40 veïns de la Verneda i el Besòs hem aturat el desnonament del Rafa i la seva família”, han dit. “Ningú ens farà fora del Besòs”, han assegurat.

El Rafa té informes mèdics que proven que té set edemes cerebrals i per això ha de prendre medicació de forma diària per alleugerir els dolors constants que pateix, ha explicat aquesta organització a través d’un comunicat de premsa. A més, i segons les mateixes fonts, aquesta persona té un informe emès pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona que proven que es troba en una situació de vulnerabilitat social i que no té diners ni recursos per marxar a un altre lloc.

Amb la llei a la mà, no s’hauria d’haver produït

Sota aquesta premisa, el desnonament s’hauria d’haver aturat, ja que la llei de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica especifica que la propietat ha d’oferir als afectats “una proposta de lloguer social, si el procediment afecta persones o unitats familiars que no tinguin una alternativa pròpia d’habitatge i que estiguin dins dels paràmetres de risc d’exclusió residencial”. Això s’ha de complir quan la propietat sigui un gran tenidor, una empresa o particular amb més de 15 habitatges a tot l’estat. En aquest cas, la propietat és la SAREB, popularment conegut com el “banc dolent” i que s’ha fet amb milers de pisos, entre d’altres, de famílies que van haver de retornar els pisos un cop va esclatar la crisi immobiliària i no van poder fer front a la hipoteca.

El govern espanyol, a més, des de l’inici de la pandèmia ha aprovat una llei que atura els desnonaments de famílies vulnerables. Aquesta norma s’ha anat renovant i l’última actualització protegeix a aquestes persones fins al 28 de febrer de l’any vinent. Malgrat tot, el jutge ha decidit tirar endavant el llançament, que finalment ha estat aturat a la porta mateix de casa de Rafa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa