Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament ofereix subvencions a 116 comunitats de veïns per a rehabilitacions
  • CA

L‘Ajuntament de Barcelona ha picat a la porta de 116 comunitats de veïns per oferir subvencions per rehabilitar els edificis on viuen. Mitjançant el Pla de Barris, que facilita una gestió propera als veïns, el consistori va detectar 444 finques que necessitaven rehabilitacions a Barcelona i que, a més, eren vulnerables. Ho va fer gràcies a un estudi encarregat a la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), segons han explicat el regidor de Presidència i responsable del Pla de Barris, Jordi Martí, i la regidora d’Habitatge, Lucía Martín.

Les finques vulnerables es caracteritzaven per la “dificultat” a l’hora d’accedir a les subvencions, segons ha detallat el regidor Martí. Així, algunes d’elles no disposaven de comunitats de veïns, que és qui ha de demanar els ajuts, o tenien famílies que no poden pagar el cost d’unes obres. 

Entre les 444 finques, l’Ajuntament va estudiar quines d’elles comptaven amb famílies vulnerables que necessitaven ajuts per iniciar les obres. El resultat va quedar en 250 comunitats de veïns, que després de visitar-les van quedar reduïdes a 116 perquè algunes eren de pisos turístics, per exemple, i no tenien dret a les subvencions. Finalment, el consistori ha començat a col·laborar amb les 116 finques, de les quals 67 ja han començat els tràmits per iniciar les obres. 41 finques han començat la rehabilitació i quatre ja l’han acabat, segons dades compartides per l’Ajuntament. “L’aliança entre Pla de Barris i Habitatge ha de seguir creixent”, ha celebrat Martí.

D’entre les 67 finques que estan tramitant les subvencions per a rehabilitació, el consistori pagarà el cost ímtegre de les obres a 357 famílies vulnerables d’aquests immobles. Aquestes unitats familiars complien tres requisits: vivien de forma habitual al pis de l’edifici rehabilitat, tenien una renda tres vegades inferior a l’Indicador de renda de suficiència i no tenien cap altra propietat a Barcelona. Si l’Ajuntament no assumís la part del cost de les obres que correspon a aquestes famílies, les obres d’aquests edificis no s’haurien pogut fer, segons ha reivindicat Jordi Martí. 

Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris, on més ajuts del 100% es demanen

D’aquests ajuts del 100% del cost que es concedeixen a algunes famílies, se n’han concedit 357, per un valor total de 2.453.288,42 euros. Tanmateix, el nombre de sol·licituds era molt més alt: 1.300 famílies ho havien demanat. Les zones on s’han detectat més sol·licituds del 100% el cost són els districtes de Sant Martí, amb 608 peticions, on hi ha la Mancomunitat Arriassa, a la Verneda, que té 15 escales amb 540 habitatges i ha fet una sol·licitud de subvenció per al conjunt d’habitatges

La resta de districtes amb més demanda han sigut Sant Andreu, Ciutat Vella i Nou Barris. Però també se n’han fet a Sants-Montuïc i Horta-Guinardó.

Les dades de les famílies sol·licitants de les subvencions per al cost total de la rehabilitació d’una finca dins del pla de barris

Les rehabilitacions que han començat o que s’estan tramitant inclouen ascensors, façanes, millores en eficiència energètica, cobertes i també l’interior d’alguns pisos, segons ha detallat Martí. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa