L’Ajuntament inaugura el pavelló per a sensellar i anuncia que la setmana vinent n’obrirà un altre

Avui queden a disposició de diferents col·lectius de persones sensellar 385 places extraordinàries i la setmana vinent se'n disposaran 225 més

El recurs excepcional per donar un sostre a persones sensellar a un pavelló buit de la Fira durant la crisi del coronavirus estarà en marxa aquesta mateixa tarda. “Avui podem iniciar-ho amb 225 llits i la propera setmana sumarem 225 llits més i anirem augmentant en base a la demanda”, ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa. Gran part de l’espai l’ha preparat l’exèrcit espanyol amb les unitats de l’exèrcit de terra i la Unitat Militar d’Emergències (UME) en col·laboració amb la Creu Roja, la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona. L’indret inaugurat avui té 6.000 metres quadrats d’espai i això ha de permetre, segons Tarafa, que l’activitat diària que hi hagi “es faci amb amplitud”.

També ha concretat que aquest espai no té previst allotjar persones infectades per Covid-19, sinó que en aquests casos es derivaran les situacions greus a un centre hospitalari mentre que les persones que no necessitin ser ingressades quedaran destinades a un altre equipament disposat per l’Ajuntament. Es tracta d’un punt amb 30 places disponibles “per acompanyar en condicions aqulles persones” que hauran de passar l’aïllament necessari. La mesura de detecció de possibles casos de coronavirus a l’entrada del nou espai a la Fira serà “un test de temperatura”. El coordinador general de Creu Roja Barcelona, Javier Jaén, ha apuntat que, a més, es comprovarà que “no presentin els símptomes de la malaltia”. 

L’espai cedit per Fira de Barcelona està dedicat al confinament i garantirà l’atenció social de les persones. Es disposarà de zona de descans, dutxes i menjador. A més, Endesa i la mateixa Fira han arribat a un acord mitjançant el qual la companyia elèctrica subministrarà gratuïtament tota l’energia necessària, com la il·luminació i la climatització.

Activitats pel confinament

Jaén ha detallat que l’equip permanent que es quedarà en aquest punt estarà format per 43 treballadors “en diferents torns”. Els professionals que s’hi destinen són treballadors socials, educadors, integradors i psicolègs. Alhora, però, comptaran amb el reforç de voluntaris de l’entitat. 

La voluntat és que fer “activitats” per fer més “agradable” el període de confinament dels usuaris de l’espai, ha afegit el portaveu de la Creu Roja. Prèviament, Tarafa havia insistit a dir que els espais estan pensats perquè es puguin fer aquestes accions, així com el descans, “es puguin fer de manera àmplia”. 

Nous espais, més places

La disposició inicial al pavelló 7 Victòria Eugènia aplegarà 225 persones, però segons el govern municipal la Fira podria arribar a acollir-ne un miler, si fos necessari. A més, també avui entren en funcionament altres nous espais que apleguen, juntament amb el pavelló de la Fira, 385 places extraordinàries per a sensellar. 

El nou espai que està ideat per entrar en funcionament la setmana vinent es un altre pavelló que està enganxat, a la part de darrere, al que s’ha inaugurat avui mateix. 

Nou comentari