Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament compra un cèntric bloc de pisos de Sants per 2,2 milions d’euros
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha comprat un bloc de pisos al barri de Sants, interposant-se a una compravenda entre privats, per incorporar al parc públic tota la finca. A través del dret a tanteig i retracte, que des de desembre s’aplica a tota la ciutat, el consistori ha pogut adquirir a un preu raonable –2,2 milions d’euros, el mateix que anava a pagar la societat Spirangle Homes– un immoble de 13 habitatges i ascensor, amb ubicació cèntrica i en molt bon estat de conservació.

Es tracta d’un bloc ubicat al carrer Ferreria, just davant del parc de la plaça Farga i a pocs metres d’una escola bressol i un poliesportiu municipals. “És la primera compra d’un edifici sencer aquest mandat i la 23a des de 2015”, ha destacat la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, aquest dijous en roda de premsa. Els 4 pisos buits, ha afegit, només necessitaran obres menors d’adequació i es posaran a disposició de la mesa d’emergència social perquè hi entrin a viure famílies desnonades “en qüestió de setmanes o pocs mesos”.

 
Bloc de pisos comprat per l'Ajuntament al barri de Sants / MMP

Bloc de pisos comprat per l’Ajuntament al barri de Sants / MMP

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, també s’ha felicitat de la compra: “Hi havia 9 famílies en situació d’incertesa, que no sabien què voldria fer el nou propietari amb els seus contractes de lloguer, i s’han trobat que l’Ajuntament ho ha frenat”. Ara els seus arrendaments se subrogaran amb la mateixa durada que ja tenien i els titulars passaran a ser llogaters del parc públic d’habitatge.

Ha celebrat que els dos locals podran tornar a aixecar la persiana aviat i frenar una creixent “desertitizació comercial” que “preocupa” al districte. Tenen 98 metres quadrats i tampoc necessiten obres. Actualment els ocupava un celler de vins, segons ha comprovat el TOT Barcelona. El districte estudiarà, ha dit Serra, cedir-los a entitats socials o mantenir-los com a botigues a través d’un programa simular als Baixos de Protecció Oficial que ja està implantat a Ciutat Vella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa