Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament cedeix 3 solars per construir 252 pisos ‘assequibles’ amb hipoteca
  • CA

Dues cooperatives i una fundació s’han fet amb l’adjudicació de tres solars de l’Ajuntament de Barcelona​ per fer-hi 252 pisos. El consistori els ha anunciat com a “assequibles”, però alhora admet que el 90% carregaran amb una hipoteca: “Es destinaran a venda del dret de superfície per un termini de 75 anys”, exposa un comunicat municipal. Els terrenys estan ubicats avinguda de l’Estatut de Catalunya 15-17 del barri de la Clota (Horta-Guinardó), al recinte de Can Batlló de la Bordeta (Sants-Montjuïc) i al passeig de Torras i Bages 126-128, dins l’àmbit de les Casernes de Sant Andreu.

L’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha cedit els tres solars respectivament a Fem Ciutat SCCL, SERVIMcoop SCCL i la Fundación Toda Ayuda. El més gran amb diferència és el de la Clota: 2.483 m2 de superfície i amb una capacitat de sostre edificable de 12.265 m2, el que permetrà aixecar un edifici de 124 habitatges. A Can Batlló es construiran 48 pisos, mentre que a les Casernes en seran 80.

Les tres entitats entregaran aproximadament el 10% dels 252 habitatges totals a l’IMHAB perquè els gestioni com a lloguers. “Als baixos de tots els edificis hi haurà espai per ubicar-hi locals comercials, una part dels quals també es lliuraran a l’IMHAB per destinar-los a usos comunitaris i municipals”, indica la nota.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa