Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona sanciona Idealista per una oferta racista
  • CA

El requisit per accedir a l’oferta que estava penjada al portal Idealista era simple: ser espanyol. Però també era racista. Així ho ha considerat l’Ajuntament de Barcelona, que ha anunciat una sanció contra Idealista i contra la immobiliària The New House Barcelona per ser responsables de l’anunci de lloguer. El requisit per ser acceptat com a llogater era disposar de la nacionalitat espanyola. 

La multa s’imposa a través de l‘Oficina per la No Discriminació (OND) municipal i està xifrada en 90.001 euros, segons ha informat el consistori en un comunicat. 

L’oferta es va penjar per primera vegada al portal immobiliari al juny d’aquest any. Arran d’una denúncia a l’OND per part d’un usuari, l’organisme de l’Ajuntament va avaluar el cas i ha acabat decidint imposar una sanció tant a Idealista com a la immobiliària del pis. “S’entén que el lloguer exclou persones per raó d’origen en l’accés d’habitatge”, justifica el consistori.

Sobre el fonament legal que ha permès la sanció, l’Ajuntament de Barcelona recorda que la constitució reconeix el dret a no ser discriminat per raó d’origen. A més, afegeix que la directiva europea 2004/113/CE regula la prohibició en l’accés als béns i serveis. Per tant, conclou el consistori, aquesta oferta no es pot emparar en el principi de llibertat de contractació.

289 casos més en estudi

L’Ajuntament de Barcelona estudia actualment 289 casos relacionats amb el dret a l’habitatge. Tenen a veure amb sancions per desocupació permanent, assetjament immobiliari, no destinar un habitatge de protecció oficial a residència habitual i permanent, per llogar un habitatge sense autorització de l’Agència d’Habitatge de Catalunya o per no inscriure un domicili buit en el registre d’habitatge de protecció oficial. 

D’aquests 289, 134 expedients s’estan instruint i podrien acabar amb sanció i 155 estan en fase de diligències prèvies. 

Pel que fa a la tasca de l’OND, l’Ajuntament precisa que el 40% dels casos atesos per l’organisme tenen a veure amb discriminació racial. Aquest any han rebut 145 denúncies, de les quals 57 han estat per racisme o xenofòbia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: magrab a desembre 22, 2019 | 13:19
    magrab desembre 22, 2019 | 13:19
    Tarden una mica en actuar. Sempre s'ha fet, contra tota mena de gent, contra els anglesos, com bruts, per exemple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa