Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona rep 12 milions d’euros per habitatge social
  • CA

El govern espanyol transfereix 11,7 milions d’euros a l’Ajuntament de Barcelona per construïr habitatge social. L’objectiu és edificar 651 pisos de titularitat pública a preus assequibles, per tal de combatre la situació actual del mercat del lloguer, que es troba “especialment tensionat” a la ciutat, admet en un comunicat la secretària d’Estat de Transports, Movilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo de Vera.

Aquesta partida s’extreu dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de l’any 2021. Els habitatges s’hauran de construir en sòl públic i estaran destinats a famílies en risc d’exclusió social. A més, el govern espanyol fixa el 31 de desembre de l’any 2025 com a data límit per la finalització de les obres. L’administració, en el marc del Pla per al lloguer assequible, aposta per augmentar el nombre d’habitatges a preus per sota dels del mercat privat.

Rècord en la construcció d’habitatge públic

A escala municipal, l’Ajuntament de Barcelona està impulsant l’ampliació del parc públic d’habitatge amb més de 2.300 habitatges, que en l’actualitat es troben en fase d’obres. De fet, en aquests moments s’està edificant l’equivalent al 30% de l’habitatge públic que existia a la ciutat l’any 2015, quan l’actual alcaldessa, Ada Colau, va guanyar les eleccions municipals.

Qui s’encarrega d’aquestes obres és l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), que l’any passat va ser el segon organisme públic que més obra pública va licitar a tot Catalunya, segons les dades de la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya.

L’habitatge públic que està construint el consistori està destinat majoritàriament al lloguer. En concret en un 80%, mentre que el 20% restant està pensat per altres tipus de tinença, que en tots els casos garantirà que la titularitat segueixi sent pública, assegura l’Ajuntament. Aquesta política marca un canvi de tendència respecte d’altres èpoques on diferents administracions públiques construïen habitatge amb recursos propis i, passats els anys, aquests pisos acabaven en mans privades, amb la consegüent pèrdua de parc de titularitat pública.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: EldeGràcia a octubre 29, 2021 | 06:58
    EldeGràcia octubre 29, 2021 | 06:58
    Quants calers per repartir entre amics, coneguts i saludats, eh Colau?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa