Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament investigarà un possible frau urbanístic a Drassanes
  • CA

La tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha avançat aquest dimarts que l’Ajuntament de Barcelona ha demanat informes jurídics interns i extern per investigar un possible frau urbanístic a dos dels solars més polèmics de Drassanes. Segons va avançar El Periódico la setmana passada, la Plataforma Habitem les Drassanes va denunciar la setmana passada que la normativa que regula els terrenys –on primer s’hi havia de construir un hotel i després una residència d’estudiants– no es va publicar mai al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, per la qual cosa tècnicament no estaria en vigor.

Sanz ha explicat que els serveis jurídics municipals estan revisant la tramitació del planejament urbanístic que es va aprovar el 2003 amb l’objectiu de “donar una resposta en poc temps”. Per la seva banda, els veïns esperen que l’Ajuntament els doni la raó i es retorni al punt de partida. La plataforma reclama que als solars es faci habitatge públic, que seria l’únic ús possible si l’Ajuntament accepta les seves reivindicacions.

Història que ve de lluny

Els actuals propietaris van comprar el solar durant el mandat de Xavier Trias, que va aprovar un pla d’usos a Ciutat Vella que permetia construir hotels a la perifèria del districte. Els veïns, que volien que es destinés el terreny a habitatge, van presentar batalla i finalment van aconseguir que els tribunals invalidessin la normativa. Automàticament es va tornar al pla d’usos anterior, dissenyat per Itziar González, que no contemplava hotels nous al centre.

El canvi normatiu va obligar la propietat a replantejar el projecte i aleshores van optar per fer-hi una residència d’estudiants. El projecte té el vistiplau dels tècnics municipals i els comuns no han estat tan bel·ligerants com quan es volia construir un hotel. Els veïns, que no es donen per vençuts, estaven preparant les al·legacions contra l’informe tècnic de l’Ajuntament quan van trobar l’escletxa jurídica que els catapulti cap a una nova victòria. Assessorats per advocats i arquitectes, els veïns confien que es pugui redactar un nou planejament que permeti destinar els solars a habitatge social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa