Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament encarrega a Sorigué fer pisos de lloguer social de fusta
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha encarregat a l’empresa Sorigué fer pisos de lloguer social a base de fusta. L’objectiu és crear 82 habitatges amb fusta contralaminada (CLT), un material “innovador i sostenible” que es caracteritza “pel seu reduït impacte ambiental” i per ajudar a mitigar els efectes del canvi climàtic, segons la valoració que fa la constructora, a través d’un comunicat.

La fase actual se centra en el disseny dels dos edificis que faran al districte de Sant Martí, a partir de l’encàrrec que han rebut del consistori. El projecte s’emmarca en l’adjudicació que ha fet l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) el mes d’agost per fer quatre promocions d’habitatges. En concret, Sorigué farà un edifici de 42 habitatges distribuïts en vuit plantes al carrer Pallars 477, al barri Besòs, i un de 40 habitatges distribuïts en nou plantes, al passatge d’Arriasa, al barri la Verneda.

Tots dos edificis s’executaran de manera industrialitzada, un sistema constructiu que redueix l’impacte ambiental i mitiga els efectes del canvi climàtic, gràcies a un ús eficient dels materials i la producció en fàbrica dels elements estructurals, la qual cosa permet un millor seguiment de l’obra i una reducció d’un 40% dels temps d’execució respecte a la construcció tradicional”, explica Sorigué.

Edifici que Sorigué farà al barri del Besòs per l'encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona / Sorigué
Edifici que Sorigué farà al barri del Besòs per l’encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona / Sorigué

Pisos contra que “evitin la consolidació de rols de gènere

L’Ajuntament pretén revertir pràctiques masclistes a través de l’arquitectura. “En tota la producció de nou habitatge públic, l’IMHAB persegueix la configuració de pisos que permetin la flexibilitat d’usos i la desjerarquització dels espais, de manera que la disposició dels espais evitin la consolidació de rols de gènere“, detalla el consistori. “Tots els habitatges d’aquestes promocions disposaran de balcons o terrasses i garantiran la ventilació, de manera que s’asseguri al mateix temps tant la qualitat constructiva com la perspectiva a les necessitats de salut de les persones que hi acabin residint”, afegeix l’administració pública. No es detalla quan finalitzaran les obres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa