Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els agents immobilaris diuen a Colau que molts propietaris no poden perdonar el lloguer a inquilins
  • CA

Per a la “gran majoria” dels propietaris resultaria “impossible” perdonar el lloguer als inquilins. Són paraules del president de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI), Gerardo Duelo, dirigides a l’alcaldessa Ada Colau. La líder de l’executiu local va instar els propietaris a flexibilitzar el pagament del lloguer davant la crisi sanitària del coronavirus. El representant dels agents immobiliaris ha contestat, també per carta, que no és assumible per a molts.

“Una franja important de petits propietaris utilitzen el lloguer per complementar els seus ingressos o la seva pensió de jubilació i/o necessiten els lloguers per a cobrir les despeses mensuals d’aquests immobles llogats”, diu la missiva enviada a Colau. En la mateixa línia, Duelo recorda que “gran part del parc de lloguer, tant residencial com del petit comerç, es troba en mans de petits propietaris”. El president de l’AIC i el COAPI recorre a dades de l’INCASÒL: el 96% dels propietaris del parc de lloguer de Barcelona tenen entre un i cinc habitatges. 

“No és raonable pensar que la problemàtica que està afectant a la ciutadania –propietaris i llogaters ambdós en formen part– es pot resoldre pel que fa als lloguers, d’una manera tan simple com pugui ser la reducció de beneficis previstos per part dels propietaris del immobles”, afegeix Duelo. 

Colau havia dirigit una carta als col·legis d’agents de la propietat i administradors de finques de Barcelona i a la Cambra de la Propietat Urbana perquè la fessin arribar als seus representats. “Els demanem un exercici de responsabilitat pel bé de la col·lectivitat, no només per bona fe, perquè per sortir de la crisi necessitem que no s’enfonsin les famílies ni les PIME”, afirmava a la missiva. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa