Acaba l’enderroc de les barraques del Camí de la Cadena amb 23 famílies reallotjades

Les 23 famílies que hi vivien han acabat reallotjades o amb un ajut per poder llogar un pis

S’ha acabat l’enderroc de les barraques del Camí de la Cadena, al barri de la Bordeta. Després de prop de 20 anys des que es va iniciar el projecte de reurbanització de Can Batlló, que preveia fer desaparèixer un nucli de barraques en condicions precàries, s’ha acabat de reallotjar les 23 famílies que hi vivien i s’ha completat l’enderroc de les últimes barraques que quedaven. “Ha estat un procés més llarg del que ens hauria agradat”, ha valorat la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez.

Les famílies afectades per l’enderroc dels habitatges precaris del Camí de la Cadena han estat reallotjades al voltant de Can Batlló, als carrers de Parcerisa i la Constitució. La majoria d’elles van rebre les claus dels pisos nous al març, però vuit persones que no tenien dret a pis van continuar vivint a les barraques. Això va comportar el retard de l’inici de l’enderroc fins al setembre, i des de llavors s’ha acabat de negociar un acord que garantirà a aquests ocupants un ajut social per poder llogar un espai on viure dignament. 

A més, en tot el procés de negociació, la Comissió de Veïns de la Bordeta ha col·laborat per trobar solucions adaptades a cada família. Els veïns del barri s’han solidaritzat des del principi amb els residents de les barraques i han aconseguit forçar una solució que, tal com reconeixia Pérez, ha trigat més del compte a arribar.

Més informació

Nou comentari