Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 41% dels pisos de Barcelona anunciats a Idealista es venen en un mes

El 41% dels pisos de Barcelona anunciats a Idealista es venen en un mes. Dit d’una altra forma, un de cada tres habitatges que apareixia en aquest portal immobiliari a l’octubre ja no està disponible. Tot i això, el nombre d’operacions que es tanquen en menys de 30 dies es redueix. En concret, a la capital catalana la meitat de vendes que s’executaven es tancaven en menys d’un mes a l’abril. Per tant, la xifra ha disminuït del 50% al 41% actual.

“Aquestes diferències en els temps de comercialització poden ser interpretades com un indici d’estabilització del nombre de compravendes, tot i que també sembla estar relacionat amb la dificultat que registra el mercat per incorporar nou producte al ritme que exigeix la demanda, fet que suposaria un major pes relatiu dels habitatges que feia més d’un mes que eren al mercat”, considera Idealista, a través d’un comunicat que ha publicat aquest dijous al seu portal de notícies.

Barcelona, líder

Barcelona és la gran ciutat de l’estat espanyol que presenta un ritme de negoci immobiliari més elevat. La segueixen Madrid, València, Sevilla, Bilbao i Màlaga. Sigui com sigui, totes aquestes grans ciutats han vist reduït el nombre d’operacions de compravenda en un mes. Madrid ha passat del 43% al 37%, València del 39% al 33%, Sevilla ha passat d’un 34% a un 32%, Bilbao d’un 36% a un 26% en aquests moments i Màlaga d’un 40% a un 25%.

En ciutats més petites, també s’observen davallades importants. Cuenca és la que pateix un sotrac més rellevant, perquè a l’abril es signaven el 77% d’operacions de compravenda en un mes i ara ho són el 48%. A Còrdovala xifra ha passat del 28% al 13%, Osca d’un considerable 48% a un minso 25%, Granada del 67% al 54%, Castelló del 30% al 17%, Jaén d’un 22% a un 10% i, per últim, la ciutat de Girona ha passat del 40% al 28%.

De totes maneres, nou capitals de província de l’estat espanyol han vist augmentar el nombre de vendes exprés: Segovia, Guadalajara, Logronyo, Salamanca, Las Palmas de Gran Canària, Toledo, Palència, Pamplona i Àvila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa