Un fotògraf de Barcelona, candidat al premi World Press Photo de l’any

Luis Tato podria guanyar el premi per una instantània de la plaga de llagostes més important dels últims anys a Kènia

El fotògraf barceloní resident a Kenya Luis Tato opta al World Press Photo de l’Any 2021 amb una instantània sobre la major plaga de llagostes del desert kenià en els últims 70 anys, en una categoria per a la qual competeixen sis fotografies.

Segons ha informat l’organització aquest dimecres en un comunicat, el basc Aitor Garmendia ha estat nominat en la categoria de Medi Ambient i l’extremeny Jaume Culebras en la categoria de Natura. Així mateix, l’argentí resident a Barcelona Pau Tasco ha estat nominat en la categoria de Temes Contemporanis.

La documentalista valenciana Claudia Reig opta a Projecte Interactiu de l’any del Concurs de Narrativa Digital pel documental Parir al segle XXI. El concurs de fotografia ha comptat amb la participació de 4.315 fotògrafs inscrits i 74.470 imatges, cosa que suposa un lleuger augment respecte a les xifres de l’any passat. Dels 45 nominats de 28 països, 35 opten per primera vegada a un premi World Press Photo.

La foto de Luis Tato candidata a millor de l’any / Luis Tato

L’organització ha assenyalat que el nombre de dones nominades s’ha doblat respecte a l’edició anterior –passant de sis a onze– i una d’elles és candidata al World Press Photo de l’Any. A més de les sis fotografies candidates a World Press Photo de l’Any, la resta de categories compta amb tres nominats: World Press Photo a Reportatge Gràfic de l’Any, Temes Contemporanis, Medi Ambient, Temes d’Actualitat, Projectes a llarg termini, Natura, Retrats, Esports i Notícies d’Actualitat.

L’exposició a Barcelona dels treballs guanyadors de World Press Photo 2021, organitzada per la Fundació Photographic Social Vision, es podrà visitar del 10 de novembre al 12 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Nou comentari