Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cercador alemany de lloguer turístic Holidu obre oficina a Barcelona
  • CA

El cercador alemany Holidu, un referent europeu en lloguers vacacionals, desembarca a Barcelona amb una oficina al 22@. Planta una pica a la capital catalana a través de la seva filial Bookiply, que ja n’ha obert a les Illes Balears, Canàries, Màlaga i Alacant. 

“Amb la nova oficina, Bookiply pretén professionalitzar encara més el mercat local de vivendes de vacances a Catalunya”, explica en un comunicat l’empresa, amb seu a Baviera. L’aposta és fruit de l’auge del lloguer turístic durant la pandèmia, tant a l’Estat com al continent. Aquest creixement sostingut ha fet que “la decisió d’obrir-ne una oficina a Barcelona fos fàcil i emocionant”, segons Johannes Siebers, director general d’Holidu. “Estem molt contents de poder entrar a una de les regions turístiques més importants d’Europa”, afirma a la nota.

Les dades de Holidu Group revelen tendències de viatge i prediccions per al 2022 a l’alça. Per exemple, tot i la sisena onada, el 46% dels lloguers de vacances a Barcelona ja estan reservats per al període estival. De fet un 55% de les reserves rebudes fins avui són per aquest estiu i la popularitat de Catalunya ha augmentat, amb un increment del 64% en les cerques a internet en comparació amb 2020 i ja és la quarta destinació més sol·licitada després de Balears, Andalusia i Alacant. La despesa mitjana per reserva també ha pujat –un 11% respecte a 2019, abans de la pandèmia– i l’estada mitjana passa de 7 a 8 dies.

Ràpida expansió

Bookiply té més de 4.000 clients que contracten habitatges de vacances a Espanya i s’ha col·locat líder del mercat a Balears, Canàries i Andalusia. Regne Unit, els Països Baixos, Suècia i Alemanya són els principals mercats emissors. Pel que fa a l’oferta, Holidu va comprar el setembre de 2021 el portal Spain-Holiday.com, el que l’ha convertit en el major catàleg d’allotjaments espanyols per a estrangers d’arreu del món. Actualment treballa amb més de 10.000 propietaris a tot Europa. Els germans Johannes i Michael Siebers van fundar Holidu fa només 7 anys, el 2014.

La de Barcelona és la 5a oficina que obren a Espanya. La dirigeix Elena Short, responsable comercial de Bookiply a les Illes Balears els darrers quatre anys i mig. “Sabem que Catalunya és un enclavament turístic de gran valor al mediterrani, cosa que significa que és una destinació perfecta on oferir els nostres serveis, fent així un pas endavant com a empresa”, argumenta Short. La seu l’han situat dins del Coworking Wojo, un centre de negocis adreçat a start-ups. 

Programari i serveis

Bookiply subratlla que l’objectiu del seu equip a Barcelona serà “professionalitzar el mercat local de cases de vacances”, que considera que “encara no és totalment transparent” i està “tecnològicament endarrerit respecte a altres mercats”. “Les reserves solapades, la gestió manual i les cancel·lacions segueixen sent un gran problema, tant per als propietaris com per als estiuejants”, exemplifica Elena Short. 

En contraposició, assenyala que el seu programari és fàcil d’utilitzar pels arrendataris i permet sincronitzar calendaris amb els anuncis que tinguin penjats a altres grans portals com Booking, Airbnb o Google. A més, ofereix als propietaris un servei fotogràfic gratuït i textos descriptius multilingües d’alta qualitat, que segons Bookiply poden fer créixer la visibilitat i les reserves d’un immoble fins un 500% i reduir l’esforç de gestió un 80%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa