Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Culturnautes, el casal d’estiu del CCCB per als creadors del futur

L’estiu és el millor moment per a explorar. Ja des de petits. Culturnautes, el casal d’estiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), proposa activitats que estimulen la curiositat dels nens i nenes de 6 a 14 anys i els conviden a convertir-se en els creatius multidisciplinars del futur.

La novena edició del casal Culturnautes tindrà lloc del 27 de juny al 29 de juliol de 2022 i treballarà de forma adaptada i lúdica els continguts de les exposicions i programes del CCCB al llarg de 2022. Tallers i activitats de temàtica artística, científica o tècnica, impartits per especialistes i molt divertits. Enguany tindrà molt protagonisme el moviment, a través del teatre, les selfies, la innovació o els llibres d’artista. 

Durant 5 setmanes, diversos col·lectius de prestigi participaran a les sessions del casal per acostar als nens i nens la disciplina en la que estan especialitzats. Per exemple formen part del cartell 2022 el projecte d’experimentació literària il·lustrada The Pink Pixel Collective; el tàndem artístic Artefactum; la fotògrafa Tanit Plana, la companyia de teatre i dansa Gira del Fin del Mundo i el col·lectiu artístic Radial Radiant. Al capdavant del projecte educatiu i l’organització quotidiana del casal també hi ha experts: la Fundació Sociocultural Atlas i el seu equip de monitors.

Informació pràctica de Culturnautes 2022

Cada setmana de casal té un centre d’interès, independent però complementari amb la resta. Els culturnautes assisteixen als diferents tallers programats pels col·lectius als espais del CCCB, acompanyats per l’equip de monitors en tot moment. Al llarg del matí, els col·lectius convidats dinamitzen les activitats de creació. Les tardes són més lúdiques i apropen els continguts del CCCB a través del joc. Els dijous el casal surt d’excursió per Barcelona i, finalment, els divendres a les 16.30h els nens i nenes fan una mostra oberta a les famílies per compartir tot el que han après i creat.

El període d’inscripcions obre el 25 d’abril i tanca el 10 de juny o quan s’hagin exhaurit les places. Poden fer-se online a través del web de la Fundació Atlas o bé de forma presencial al CCCB demanant cita prèvia. Les inscripcions es fan per setmanes, de forma que cada família pot ajustar el calendari a les seves necessitats i possibilitats. Quatre horaris possibiliten també que cada llar trobi la fórmula que millor li encaixi. 

Els preus oscil·len entre els 78,50 euros de l’horari matinal fins als 141,50 euros del dia complet amb dinar. Inscriure’s a tres setmanes o més dóna dret a un descompte del 5%, que també s’aplica a partir del segon germà en la modalitat de tot el dia. En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona finança ajuts econòmics per a la campanya d’activitats d’estiu, que es poden sol·licitar a partir del 23 d’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa