Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Casa Dario, emblema de la cuina gallega a Barcelona des de fa més de 50 anys
  • CA

El restaurant Casa Dario celebra més de 50 anys de trajectòria a Barcelona, convertit en un emblema de la cuina gallega a la capital catalana. El va fundar el desembre de 1968 Darío Duró, fill d’una família de restauradors de Galícia, juntament amb la seva dona Manuela Arias ‘Manolita’. Mig segle després aquest local singular continua sent un referent gastronòmic i un punt de trobada de primer ordre.

Va néixer com una taverna d’àpats econòmics i tapes gallegues per a estudiants i treballadors del centre de Barcelona. I mica en mica va fer-se una clientela fidel, que valora la selecció d’ingredients de primera qualitat i el tracte personalitzat de Casa Darío. Avui gaudeix d’un prestigi consolidat com un dels grans restaurants de marisc de la ciutat i continua seduint els paladars més exigents. 

El restaurant Casa Dario és un emblema de la cuina gallega a l’Eixample / Cedida

El restaurant segueix començant la jornada amb la recollida de la millor matèria prima arribada des de Galícia. Productes exclusius que estan encara més bons en ser realçats per la bona cuina del local i receptes elaborades que no passen mai de moda. 

Situat al carrer Consell de Cent 256, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, ha rebut nombrosos premis i els llueix amb satisfacció a les vitrines de l’establiment. “L’esforç, el saber fer i el compromís propis de la cultura gallega han fet possible que haguem pogut mantenir intacta l’essència del restaurant i que avui puguem seguir compartint el nostre millor tresor”, celebra Casa Dario amb orgull.

La marisqueria Casa Dario, referent barceloní des de fa més de 50 anys / Cedida

A més, al llarg dels anys ha servit desenes de comensals il·lustres, des de polítics i empresaris fins a artistes i esportistes. Alguns dels noms coneguts que han passat per les seves taules són Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Josep Lluís Carod-Rovira, Joan Clos, Ernest Lluch, Miquel Iceta, Josep Lluís Nuñez, Pep Guardiola, Xavi Pascual, Jan Laporta, Noa Gordon, Mika, Pablo Lopez, Josep Carreras, Luz Casal, Miguel Gila, Pepe Rubianes i Francisco Ibáñez. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa