Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alimentació sana, a granel i directa dels productors, també a la gran ciutat
  • CA

Ni horaris massa complicats ni cistelles massa grans: ja no hi ha excusa per alimentar-se bé a la gran ciutat. L’empresa catalana El Mercat Online ha consolidat des del 25 d’abril un model que dona resposta a la demanda creixent de comprar en línia aliments de proximitat, a granel i sostenibles, sense l’obligació d’adquirir lots predefinits ni haver-los d’anar a recollir en persona. Així, l’usuari pot triar per exemple quatre pomes, mig quilo de cebes i una dotzena d’ous i rebre-ho a domicili a qualsevol poble o ciutat de Catalunya.

La pandèmia ha disparat l’interès dels consumidors urbans per l’alimentació saludable i de kilòmetre zero, en contraposició amb l’abastiment despersonalitzat, amb presses i sense traçabilitat que durant anys ha imperat a les grans ciutats. Qui no té temps d’anar als mercats municipals i a les botigues de barri, ara pot omplir la nevera amb aquest supermercat en línia on tots els productes provenen de petits productors.

El Mercat Online s’autodefineix com “una empresa que aposta per un model de negoci ètic, en el que tothom hi guanyi, respectant els valors de proximitat, de preu just, i la defensa de la nostra terra i la nostra pagesia”. Té per objectiu “donar resposta a les moltes persones que no viuen a prop del camp, però que voldrien consumir un producte de qualitat, de proximitat i que permeti a aquest sector tenir dignitat econòmica i relleu generacional”.

El Mercat Online posa en contacte consumidors i petits productors

La iniciativa també ajuda a que el consumidor conegui als productors d’allò que menja, a qui té ben a prop però sovint desconeix. Així, cada cop que es consulta un producte, s’obté l’enllaç per descobrir qui n’és el productor. Fins i tot si el productor prefereix no donar tants detalls personals, en la descripció del producte sempre hi apareix la procedència geogràfica.

El repartiment de comandes d’El Mercat Online cobreix tot Catalunya i es fa sempre amb vehicles refrigerats. Per a comandes de més de 50 euros, l’enviament és gratuït. Si no arriben a aquest import, el preu de transport és de 4,85 euros. A més, tots els productes ECO que ofereix la web tenen certificat oficial i segueixen la normativa del CCPAE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa