Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aigües de Barcelona referma l’aliança metropolitana pels més vulnerables
  • CA

Aigües de Barcelona ha reunit aquest dimarts al matí representants dels serveis socials de fins a 18 ajuntaments metropolitans, entre ells Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Badalona. L’objectiu és reforçar el diàleg, el treball en comú i la cocreació amb els serveis socials dels ajuntaments, per enfortir l’atenció a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Per això, la companyia ha organitzat el I Fòrum de Diàleg amb els Serveis Socials, des del convenciment que, a través del diàleg i l’escolta activa amb les administracions locals, que són la cara més visible en l’atenció diària a la ciutadania, i en concret a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat, es pot millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

A la sessió de treball, s’ha posat de manifest la ferma voluntat de la companyia de reforçar la proximitat amb l’entorn, a través de l’escolta activa, la cocreació i el treball en comú amb les administracions, per tal de conèixer de primera mà els interessos i les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és també enfortir els vincles propers d’escolta activa i debat sobre els temes que tenen impacte i rellevància per a la companyia, a fi de cocrear i definir plans d’acció posteriors.

“Creiem en les aliances i el treball conjunt amb les administracions, per contribuir a la millora de la qualitat de vida de totes les persones i col·lectius, sobretot dels que es troben en una situació de vulnerabilitat”, ha dit en la seva intervenció el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos. Meritxell Farré, directora de Participació i Atenció a la Vulnerabilitat de la companyia, ha destacat “la necessitat de la coordinació i el diàleg continu amb els serveis socials municipals, ja consolidat des de fa anys a la companyia, per agilitzar les gestions i donar respostes eficients que arribin a les persones que pitjor ho estan passant”. 

La iniciativa dona continuïtat al Fòrum de Diàleg, una trobada que la companyia organitza des de fa més de 8 anys amb grups de relació específics (proveïdors, associacions de veïns, entitats socials, associacions de consumidors…), amb l’objectiu d’establir vincles propers d’escolta activa i debat sobre els temes que tenen impacte i rellevància per a la companyia.

Per a Aigües de Barcelona, les aliances i el diàleg amb les administracions i les entitats i associacions del territori són claus per contribuir conjuntament a una recuperació econòmica, sostenible i justa en els municipis on som presents. I és a través del desplegament del Pacte Social que Aigües de Barcelona vol impulsar, mitjançant el diàleg i les aliances, el seu paper d’agent actiu, treballant conjuntament amb les administracions, el tercer sector i altres agents del territori a partir de tres eixos principals: la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda i justa, per contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa