Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Agbar, reconeguda pel seu compromís amb les persones en situació vulnerable
  • CA

L’Observatori de Serveis Urbans (OSUR) ha presentat el seu estudi anual sobre la satisfacció de la ciutadania amb els serveis públics municipals, en el qual incorpora des d’aquesta darrera edició la garantia i universalitat de la prestació dels serveis a les persones en situació de vulnerabilitat. En aquest entorn, s’ha reconegut la trajectòria d’Agbar, i concretament, d’Aigües de Barcelona, ​​​​empresa del grup, com a companyia compromesa amb les persones en situació de vulnerabilitat.

OSUR és una associació nascuda l’any 2017, dedicada al seguiment dels serveis públics. Entre els estudis més destacats es troben les consultes anuals sobre satisfacció ciutadana en relació amb els serveis públics municipals, la darrera edició s’ha presentat aquest dimarts. En aquest context, Francisco Caamaño, exministre de Justícia i president d’OSUR, ha anunciat la incorporació de la garantia i universalitat de l’actuació dels serveis públics en situacions de vulnerabilitat dels usuaris en aquesta nova edició de l’estudi, titulada “Estudi d’indicadors sobre el tractament per part dels operadors en el subministre d’agua a les llars en situació de vulnerabilitat”.

Aquest estudi ha reconegut a Agbar, i en concret, a Aigües de Barcelona, ​​​​empresa del grup, com la companyia que destaca a l’estudi amb major cobertura social dels usuaris en situació de vulnerabilitat. Va aconseguir cobrir fins a un 3,67% de la ciutadania –la mitjana de la resta d’operadors és del 0,8%–, el que s’ha establert com una referència en la garantia del dret a l’aigua dels usuaris en situació de vulnerabilitat.

Ángel Simón: “Situem les persones al centre”

Ángel Simón, president d’Agbar, ha agraït el reconeixement destacant: “A Agbar situem des de sempre les persones al centre de la nostra activitat, i en especial, a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, i considerem fonamental i positiu constatar que les eines que hem creat per a donar-los cobertura funcionen”. Per la seva banda, Felipe Campos, consultor delegat d’Aigües de Barcelona, ​​ha explicat l’estratègia d’acció social de l’empresa per “garantir l’accessibilitat universal, reduir les situacions de vulnerabilitat, generar oportunitats educatives i promoure l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat”. Vinculat amb aquest últim punt, ha destacat el programa ONA, liderat des de Cruz Roja, i el pilot del qual implantat a Barcelona va aconseguir que el 55% dels participants que va finalitzar el programa signés un contracte laboral.

L’estudi de vulnerabilitat, realitzat entre OSUR i Càritas, s’ha dut a terme a 34 ciutats de l’estat espanyol, entre les quals hi ha 30 persones més. L’estudi ha conclòs que durant els últims dos anys no s’ha produït cap tall per impagament i ha destacat l’augment heterogeni de peticions de bonificació total o parcial dels rebuts d’aigua durant la pandèmia, en funció de com cada operador aplica aquestes mesures.

Reconeixement d’OSUR a Agbar

Així mateix, OSUR ha informat que també va incorporar en els seus estudis la qualitat laboral i l’equitat de generositat en l’empresa que presta els serveis, i que avança en aquests àmbits en col·laboració amb UGT i uns indicadors de qualitat laboral dirigits per Valeriano Gómez, ex Ministre de Treball.

A l’acte també hi ha participat Natalia Peiro, secretària general de Càritas, entitat coautora de l’estudi, que ha ressaltat la importància de contar amb indicadors per reconèixer la vulnerabilitat; Antoni Bruel, Coordinador Nacional de Cruz Roja, que ha exposat la seva visió transversal respecte a la vulnerabilitat i s’ha separat que la referència per Cruz Roja son els drets humans, també en el que es refereix a l’aigua, i José María Álvarez, Secretari General de UGT, que ha manifestat l’objectiu d’UGT de crear les condicions laborals per a les situacions de vulnerabilitat excepcionals, i que les empreses de serveis públics es mostren en aquest sentit, valorant les Aigües de Barcelona com un exemple clar de com els valors i la inclusió no estan recollides amb els beneficis empresarials, establint el camí a seguir per les empreses del futur, en base als compromisos amb l’acció social, amb la innovació o el desenvolupament sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa