Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La lluita de la Coordinadora Síndrome de Down Catalunya contra la doble discriminació de les dones
  • CA

Les dones amb síndrome de Down s’enfronten a una doble discriminació: per gènere i per discapacitat. Així ho alerta la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya, que treballa per apoderar les dones amb discapacitat intel·lectual per “garantir els seus drets a les mateixes oportunitats educatives, laborals i socials; promoure el seu lideratge” i dotar-les d’eines per “combatre qualsevol situació de discriminació“, segons explica l’entitat a la pàgina web. Per fer-ho, Down Catalunya fomenta la participació de les dones en espais d’incidència i realitza campanyes de sensibilització. 

La doble discriminació que poden patir les dones amb síndrome de Down afecta a l’accés al mercat laboral, a una manca de representació en els espais de participació ciutadana, i fins i tot en l’àmbit familiar, segons Down Catalunya. La coordinadora alerta que les dones amb discapacitat intel·lectual són “especialment vulnerables a la violència de gènere” i que veuen com els seus drets sexuals i reproductius es veuen retallats. Tot i que els esforços per apoderar dones amb síndrome de Down és una línia d’actuació destacada, Down Catalunya tracta d’incidir en la vida del col·lectiu de discapacitats intel·lectuals de forma àmplia.

Des del 2004, any del naixement de la coordinadora, posa èmfasi en la inserció laboral de les persones amb el síndrome de Down. Tal com explica l’entitat, el treball és “un dels elements de maduresa personal més importants”. Així, ofereix formació a les persones que la necessitin per afavorir l’entrada al mercat laboral i que la discapacitat intel·lectual no sigui un fre a “l’itinerari professional”. 

L’entitat també dona suport a les famílies amb persones amb síndrome de Down. A través de telèfons d’informació i via internet els familiars poden obtenir informació sobre com afrontar el síndrome i, sobretot, encetar el “principi de normalització”, segons detalla Down Catalunya. El dret a l’educació també centra el treball de l’entitat. La coordinadora busca garantir l’accés a l’educació infantil, la primària, la secundària i la postobligatòria a les persones amb síndrome de Down. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa