Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Grup TEB: cooperatives per a l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

Amb el projecte Jo decideixo el Grup TEB potencia la qualitat de vida i la inclusió de les persones a què atén als centres ocupacionals. Mitjançant activitats de lleure, esport, hobbies i temps lliure, que formen part del pla de suport de l’entitat, s’intenta promoure l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual. Els educadors dels centres del grup donen “suport individualitzat als usuaris del centre ocupacional” perquè puguin portar a terme les activitats establertes al pla de suport. 

El treball en xarxa és essencial per portar a terme aquest programa d’ajuda, ja que les activitats es fan a diversos centres de l’entitat, segons explica el grup. De fet, la coordinació és la clau de TEB, ja que és un grup de vuit cooperatives. Entre elles està TEB Barcelona, que impulsa el projecte Jo decideixo: Projecte d’acompanyament per fomentar a l’autonomia en el temps de lleureque ha rebut el suport de d’Obra Social La Caixa, a través de la convocatòria Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia 2018.

Juntament amb TEB Barcelona, set cooperatives completen el grup TEB: TEB Vallès, TEB d’Habitatge, TEB Verd, TEB Solucions, TEB Bellvitge, TEB Gestió, i una cooperativa de segon grau com és el Taller Escola Barcelona. El grup cooperatiu va néixer el 1968 de la mà d’un grup de famílies “per aconseguir una vida inclusiva per a les persones amb discapacitat intel·lectual”, segons detallen a la pàgina web. Des de llavors l’entitat ha posat en marxa cinc centres especials de treball que donen feina a 650 persones, de les quals 500 són discapacitats intel·lectuals. “Actualment comptem també amb 150 persones ateses en centres ocupacionals i 90 places de llar-residència i Servei de Suport a la Pròpia Llar”, afegeixen des del grup TEB. 

TEB Barcelona va sorgir el 1974 a la Barceloneta i des de llavors ha ampliat la seva activitat amb dos centres a Sant Andreu i un a Verdum. A Sant Andreu el grup té la seu principal i els serveis generals de TEB. Al TEB Barcelona hi ha un centre d’especial de treball i de serveis de teràpia ocupacional. ​

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa