Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La dignitat d’envellir amb una malaltia mental: l’objectiu d’Arep
  • CA

Envellir no és fàcil. La soledat és un dels escenaris amb què es troben les persones que arriben a edats avançades, però no és l’únic que pot fer que el procés sigui dur. L’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental (Arep) recorda que una de cada quatre persones pateix un problema de salut mental al llarg de la seva vida. Amb el projecte pilot La ment gran l’entitat pretén acompanyar les persones amb malalties mentals en el moment de l’envelliment per facilitar el seu benestar emocional.

El programa ofereix una atenció específica i adaptada a persones amb problemes de salut mental que necessiten acompanyament. L’objectiu és mantenir o millorar la seva qualitat de vida, fomentar la inclusió en la comunitat i sensibilitzar la població de la situació que viuen. Les iniciatives informatives i els intercanvis generacionals són clau per aconseguir l’acceptació social de les malalties mentals en les persones grans.

L’atenció de l’associació comença amb un focus group, en què la gent que participa en el programa planteja les necessitats que tenen. Després, l’entitat prepara activitats adaptades a les seves possibilitats, que se sumen als programes rehabilitadors en què participen. L’Arep destina els seus esforços a la millora de les condicions de vida de persones amb problemes de salut mental d’entre 15 i 65 anys, i la seva missió és “la integració en la societat i en el sistema productiu i la lluita contra els tòpics i els perjudicis”, segons detallen a la pàgina web. 

L’Arep va néixer l’any 1979 amb la “vocació de cobrir la necessitat d’atenció a persones amb problemes de salut mental a Barcelona”. A més de fer costat a les persones amb malalties mentals, acompanya a les famílies en el procés de prevenció, acceptació i convivència amb la malaltia. També dona ajuda per buscar feina i dona acollida a les persones que ho necessitin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa