Vueling assenyala a Eurocontrol i suggereix un nou estiu caòtic

L'aerolínia respon a la primícia del TOT Barcelona i assegura que treballa amb totes les administracions per evitar més col·lapses

L’aerolínia Vueling assegura que “treballa amb les institucions europees, espanyoles i catalanes” per “minimitzar qualsevol impacte als clients” en cas d’un nou estiu caòtic a l’aeroport de Barcelona – El Prat. La firma ha respost així a través de Twitter a la primícia que ha publicat el TOT Barcelona, sobre la retallada de rutes i freqüències des de la capital catalana per evitar un cúmul d’incidències com les del passat estiu. Tot i així, Vueling no tanca la porta a un estiu complicat, per causes alienes, i cita els mals auguris recents de l’organització europea de control del trànsit aeri, Eurocontrol.

El director de gestió de la xarxa d’Eurocontrol, Joe Sultana, ha advertit aquest gener que el sector s’aboca a un altre col·lapse estival per l’increment del 3’3% previst en el nombre de vols a l’estiu. Tampoc hi ajuden la insuficiència de controladors aeris a França i Alemanya i que ja s’hagi esgotat l’opció de fer volar més baix a una part dels avions per aprofitar al màxim la capacitat de l’espai aeri.

Davant d’aquesta crisi continental, Vueling defensa les mesures que ha pres per “enfortir l’operativa” de cara a la temporada d’estiu. La retallada més important és la supressió de la connexió Barcelona – Heathrow (Londres), que es deixarà d’operar a partir del 30 març. La resta de destinacions cancel·lades són Kaliningrad (Rússia), Bergen (Noruega), Tallin (Estònia), Làrnaca (Xipre), Cardiff (Gal·les), Varsòvia (Polònia) i Tessalònica (Grècia). La majoria serien rutes amb horaris nocturns o amb escassa freqüència, que tenen difícil alternativa en cas d’una incidència tècnica o retard per causa externa.

Més informació

Nou comentari