Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els mercats més visitats de Barcelona: la vida més enllà de la Boqueria

Els mercats de Barcelona són un dels motors econòmics de la ciutat i punts de reunió per al veïnat. Alguns d’ells, fins i tot, són autèntics emblemes del seu barri o inclús de la ciutat. Barcelona té un total de 43 mercats que van acollir, durant el 2022, més de 60 milions de visitants. Segons l’Ajuntament, 7 de cada 10 barcelonins utilitzen algun d’aquests mercats per anar a comprar, la qual cosa demostra la importància d’aquests establiments. 

Tenint en compte les dades més recents, que corresponen al mes de març, el primer mercat de la classificació no dona lloc a la sorpresa. La Boqueria s’apropa als 2 milions de visitants (1.708.192) i lidera el rànquing sense despentinar-se. Tot i això, hi ha altres mercats que, malgrat no tenir l’atractiu ni la fama de la Boqueria, també agrupen milers de persones. Quins són aquests mercats? Les dades parlen per si soles.

Entrada al mercat de la Boqueria Vicente Zambrano González/ Ajuntament de Barcelona
El mercat de la Boqueria està a anys llum de la resta | Vicente Zambrano- Ajuntament

Tres grans al podi

El Mercat d’Encants-Bellcaire encapçala la classificació dels ‘mortals’. Durant el març, 463.983 clients han passat pel famós recinte. En segon lloc –tercer si tenim en compte la Boqueria– està el de Sant Antoni, amb 417.611 persones. Tots dos establiments són força turístics, fet que els facilita arribar a aquestes xifres. Sorprenentment, el Mercat de Santa Caterina, situat als peus de la Catedral, no aconsegueix entrar al TOP 3 de més visitats. Tot i la seva excel·lent ubicació i l’atractiu turístic de la zona, l’establiment queda lluny de les altres xifres (241.645 visitants). 

Els menys visitats

La gran majoria dels altres mercats amb prou feines arriben als 200.000 visitants i, en alguns casos, també queden força lluny d’aquesta xifra. És el cas del Mercat de Ciutat Meridiana, l’últim en nombre de visitants. Amb prou feines supera els 10.000 clients aquest mes de març (11.828). El segueix de prop el de Tres Torres (16.015 persones) i dos situats en barris ben diferents, Sarrià i Bon Pastor. Cap d’ells arriba als 30.000 visitants.

Visites a cada mercat durant el març de 2023 | Font: Ajuntament; Gràfic: TOT Barcelona
Visites a cada mercat durant el març de 2023 | Font: Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa