Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els tripulants de cabina de Ryanair convoquen sis dies de vaga a Barcelona
  • CA

Nova vaga dels tripulants de cabina de Ryanair. Els sindicats USO i Sitcpla han convocat sis jornades de vaga durant els dos primers caps de setmana d’estiu, entre el 24 i el 26 de juny i entre el 30 de juny i el 2 de juliol, per reclamar a la companyia que reprengui les negociacions per acordar el primer conveni col·lectiu de l’aerolínia. La mesura afecta les deu bases que té la companyia a l’estat espanyol, entre les quals es troben les de Barcelona i Girona.

En un comunicat, les seccions sindicals reclamen a l’empresa que compleixi “els drets laborals bàsics i les sentències judicials” i s’assegui a negociar “un conveni i unes condicions de treball dignes per a tota la plantilla”. “Ryanair és l’única companyia internacional al nostre país sense conveni col·lectiu“, denuncia la secretària general de la secció sindical d’USO a Ryanair, Lidia Arasanz, que remarca que els empleats de l’aerolínia continuen sent tractats com a “treballadors de tercera”.

Un conveni en negociació

Segons defenen els sindicats, l’objectiu principal d’aquesta nova vaga és aconseguir que la companyia reprengui les converses per a la implantació d’un conveni col·lectiu que feia vuit mesos que es negociava amb els representants dels treballadors. Tant USO com Sitcpla acusen l’empresa aèria de baix cost de voler “anul·lar-los com a sindicats davant la negativa a signar les condicions precàries ofertes”. “Ara Ryanair ens intenta esborrar amb un acord que només s’aplica si estàs afiliat a CCOO“, denuncien els afectats, que s’oposen a l’acord firmat entre la companyia i un sindicat “sense implantació” entre el personal de vol.

Aquestes noves jornades se sumen dels tripulants de cabina de Ryanair se sumen a les que va van protagonitzar els treballadors durant els estius del 2018 i el 2019 en protesta per les condicions laborals que ofereix la companyia, que implica que molts empleats cobrin per sota del salari mínim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa