Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga al servei municipal d’atenció a les víctimes de violència masclista

Els treballadors del servei municipal d’atenció a les víctimes de violència masclista de Barcelona faran vaga el pròxim 23 de febrer. Així ho han anunciat aquest dilluns els afectats en un comunicat, on asseguren que la mobilització té com a objectiu obtenir el llargament reclamat reforç en els recursos humans i materials destinats a aquestes tasques.

En concret, l’aturada de la setmana que ve la convoca l’assemblea del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que atén víctimes de violència masclista a la capital catalana i que depèn de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). Els treballadors expliquen que la decisió d’anar a vaga arriba després de mesos durant els quals els treballadors han tramès a la gerència i les direccions de l’IMSS la necessitat de reforçar els recursos humans i materials per poder oferir una “atenció de qualitat” a la ciutadania.

En aquest sentit, tal com recull l’ACN, els professionals lamenten que no han obtingut cap proposta concreta a les seves reivindicacions per part de l’administració competent. Entre les principals reclamacions, els treballadors denuncien que la plantilla no compta amb els efectius suficients per poder prestar un servei públic amb qualitat i la sobrecàrrega de treball que comporta. Aquesta situació estaria provocant situacions d’estrès, trastorns d’ansietat i malestar psicosocial entre els afectats.

Recursos insuficients, llistes d’espera i manca de places

Per altra banda, els membres del servei municipal d’atenció a les víctimes de violència masclista denuncien que s’està incomplint la normativa que estipula que s’han de destinar recursos suficients per assegurar l’efectivitat dels drets de les dones a viure una vida lliure de violències, així com la llei general contra la violència de gènere. Tampoc s’estarien complint les ràtios acordades, que hi ha molta temporalitat a la plantilla i també una manca de reconeixement de l’especialització.

Segons apunten des de l’assemblea, tot aquest context es tradueix en llistes d’espera per a les dones, que poden arribar als dos mesos abans de la primera visita amb una psicòloga; manca d’atenció jurídica en el moment inicial dels processos penals, insuficiència de recursos en l’àmbit d’inserció laboral o manca de places d’acollida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa