Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Noves cancel·lacions en l’enèsima jornada de vaga a l’aeroport del Prat
  • CA

L’aeroport del Prat ha tornat a viure aquest diumenge una nova jornada de vaga. Les protestes protagonitzades pels pilots de la companyia easyJet han comportat la cancel·lació d’almenys quatre vols avui a l’aeròdrom barceloní que tenien com a origen o destí les ciutats de Ginebra o Londres.

En paral·lel a les afectacions que ha patit l’aeroport del Prat, també s’han anul·lat dues operacions a l’aeroport de Palma i no hi ha hagut cap afectació a l’aeroport de Màlaga. “El seguiment de la protesta és del 100% amb el màxim respecte als serveis mínims”, ha assegurat aquest diumenge la secció del Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) que agrupa els treballadors de la companyia suïssa.

Condicions i manca de diàleg

Cal recordar que la vaga protagonitzada pels pilots d’easyJet té per objectiu aconseguir recuperar les condicions laborals que tenien abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus -tenint en compte la pèrdua de poder adquisitiu per l’actual situació d’inflació– i denunciar també la manca de diàleg per a la negociació del segon conveni col·lectiu de l’empresa.

Per evitar el col·lapse del servei, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol ha establert uns serveis mínims del 61% per als vols amb base a Barcelona. Aquesta mesura, però, ha estat recentment impugnada davant l’Audiència Nacional per part del sindicat Sepla, que també ha denunciat davant Inspecció de Treball el que considera “pràctiques abusives i pressions” a pilots durant les aturades. “No és lògic que amb uns serveis mínims del 59%, la realitat sigui que es vola en un 95%”, alerten els representants dels treballadors.

Última jornada convocada

La previsió és que aquest dilluns tingui lloc la sisena jornada de vaga dels pilots de la companyia suïssa a l’aeroport del Prat, l’última de les previstes inicialment per part dels treballadors i convocades pels sindicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa