Una exposició al Disseny Hub Barcelona recorre els cent anys de Danone

La mostra arrenca el 1919, quan Isaac Carasso crea el primer iourt de la marca al seu taller laboratori del Raval

Saps per què Danone es diu Danone? Té a veure amb la persona que va crear el primer iogurt d’aquesta marca, ara fa just cent anys. Una història d’un segle que ara se celebra i que podràs descobrir amb una exposició que s’obre aquest divendres al Disseny Hub Barcelona i que hi serà fins al dia 19, de les 10 del matí a les 20 hores. La mostra es fa en el marc de l’acord signat entre Danone i el Barcelona Centre de Disseny, a través del qual la companyia s’ha incorporat com a soci protector a l’entitat.

La història de Danone comença amb Isaac Carasso, membre d’una família sefardita de Tessalònica, havia emigrat a Barcelona el 1916. Un cop a la ciutat, com que molts nens de l’època tenien problemes digestius, va voler buscar-hi un remei i es va inspirar en la feina del premi Nobel de medicina Ilià Métxnikov, que havia popularitzat la llet agre com a menjar saludable. Va fer importar bacteris de Bulgària i del laboratori de Métxnikov a l’Institut Pasteur de París i va crear el seu propi iougurt, un aliment que no era gaire conegut a l’Europa occidental en aquell moment i que al principi es va vendre com a medicament a les farmàcies.

I en va dir Danone, que era el nom carinyós amb què cridava el seu fill Daniel. Una dècada després, Daniel es va unir a l’empresa familiar i va expandir el negoci per tot França. A finals dels anys 30, com a conseqüència de les guerres que afectaven Europa, va haver d’emigrar als Estats Units, i allà va llançar al mercat, amb el nom Dannon, una nova versió del iogurt amb fruita afegida que de seguida va ser un èxit a Amèrica.

Amb la fi de la guerra, Daniel va tornar a Europa i l’empresa va anar creixent fins a convertir-se en el gran grup que és ara Danone.

Aquest és el principi de la història que es trobarà a la mostra, que recorre la història de la companyia i del iogurt des dels seus orígens fins a l’actualitat. Hi haurà material gràfic inèdit i l’accés serà lliure i gratuït.

El punt de partida de l’exposició serà l’any 1919, quan Isaac Carasso crea el primer iogurt Danone al seu taller laboratori al barri del Raval. A partir d’aquí es narra la història d’una pare i un fill, Isaac i Daniel Carasso, que van emprendre junts un projecte que els permetria fer arribar els beneficis i qualitats del iogurt a les llars de tot el món.

Diferents espais permetran recórrer la trajectòria de l’empresa des de la consolidació de la marca i la seva arribada a la societat parisenca a final dels anys 1920, fins al desembarcament a Estats Units i l’arribada dels iogurts a totes les llars durant la postguerra.

Exposició sobre la història de Danone, en l'apartat sobre el 1992 / Danone

Exposició sobre la història de Danone, en l’apartat sobre el 1992 / Danone

Les sales mostraran materials històrics de Danone, com ara el primer anunci emès a la televisió l’any 1968 i productes i envasos antics. De l’obertura al món de la companyia, passant per moments com el dels Jocs Olímpics a la ciutat on havia nascut l’empresa, Barcelona, fins arribar a finals del segle XX i l’actualitat, amb la presentació de la visió One Planet. One Health i la seva ambició de tenir cura de la salut de les persones i l’entorn amb una alimentació sana i sostenible.

Nou comentari