Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una exposició al Disseny Hub Barcelona recorre els cent anys de Danone
  • CA

Saps per què Danone es diu Danone? Té a veure amb la persona que va crear el primer iogurt d’aquesta marca, ara fa just cent anys. Una història d’un segle que ara se celebra i que podràs descobrir amb una exposició que s’obre aquest divendres al Disseny Hub Barcelona i que hi serà fins al dia 19, de les 10 del matí a les 20 hores. La mostra es fa en el marc de l’acord signat entre Danone i el Barcelona Centre de Disseny, a través del qual la companyia s’ha incorporat com a soci protector a l’entitat.

La història de Danone comença amb Isaac Carasso, membre d’una família sefardita de Tessalònica, havia emigrat a Barcelona el 1916. Un cop a la ciutat, com que molts nens de l’època tenien problemes digestius, va voler buscar-hi un remei i es va inspirar en la feina del premi Nobel de medicina Ilià Métxnikov, que havia popularitzat la llet agre com a menjar saludable. Va fer importar bacteris de Bulgària i del laboratori de Métxnikov a l’Institut Pasteur de París i va crear el seu propi iougurt, un aliment que no era gaire conegut a l’Europa occidental en aquell moment i que al principi es va vendre com a medicament a les farmàcies.

I en va dir Danone, que era el nom carinyós amb què cridava el seu fill Daniel. Una dècada després, Daniel es va unir a l’empresa familiar i va expandir el negoci per tot França. A finals dels anys 30, com a conseqüència de les guerres que afectaven Europa, va haver d’emigrar als Estats Units, i allà va llançar al mercat, amb el nom Dannon, una nova versió del iogurt amb fruita afegida que de seguida va ser un èxit a Amèrica.

Amb la fi de la guerra, Daniel va tornar a Europa i l’empresa va anar creixent fins a convertir-se en el gran grup que és ara Danone.

Aquest és el principi de la història que es trobarà a la mostra, que recorre la història de la companyia i del iogurt des dels seus orígens fins a l’actualitat. Hi haurà material gràfic inèdit i l’accés serà lliure i gratuït.

El punt de partida de l’exposició serà l’any 1919, quan Isaac Carasso crea el primer iogurt Danone al seu taller laboratori al barri del Raval. A partir d’aquí es narra la història d’una pare i un fill, Isaac i Daniel Carasso, que van emprendre junts un projecte que els permetria fer arribar els beneficis i qualitats del iogurt a les llars de tot el món.

Diferents espais permetran recórrer la trajectòria de l’empresa des de la consolidació de la marca i la seva arribada a la societat parisenca a final dels anys 1920, fins al desembarcament a Estats Units i l’arribada dels iogurts a totes les llars durant la postguerra.

Exposició sobre la història de Danone, en l'apartat sobre el 1992 / Danone

Exposició sobre la història de Danone, en l’apartat sobre el 1992 / Danone

Les sales mostraran materials històrics de Danone, com ara el primer anunci emès a la televisió l’any 1968 i productes i envasos antics. De l’obertura al món de la companyia, passant per moments com el dels Jocs Olímpics a la ciutat on havia nascut l’empresa, Barcelona, fins arribar a finals del segle XX i l’actualitat, amb la presentació de la visió One Planet. One Health i la seva ambició de tenir cura de la salut de les persones i l’entorn amb una alimentació sana i sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa