Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una empresa barcelonina crea un material sostenible que podria substituir el plàstic d’un sol ús
  • CA

L’empresa barcelonina Oimo ha creat un material sostenible produït a partir d’algues, sucres naturals i olis vegetals que no resulta tòxic per a la fauna marina. El material es destinarà a la producció d’envasos d’un sol ús, anelles de llaunes i recipients per a cosmètica.

És un projecte basat en l’economia circular que permet produir un material biodegradable a l’entorn marí amb les mateixes propietats de molts tipus de plàstic tradicional. La companyia ja n’ha demanat la patent. El Ceo de l’empresa, Albert Marfà, ha declarat que “totes les empreses són conscients de la necessitat de reduir el plàstic i la legislació treballa en aquest sentit, perquè cada any més de 8 milions de tones de plàstic acaben al mar”.

El nou material “és biodegradable tant a la terra com en aigua salada o dolça i no és tòxic per a la fauna marina, sovint víctima dels residus que no es poden reciclar”. A més, han desenvolupat “un tipus de packaging sostenible, que pesa poc i que és fàcil de treballar per aconseguir la flexibilitat o rigidesa necessàries segons les necessitats de les diferents aplicacions possibles”.

Matèria primera

Oimo ha rebut 75.000 euros procedents d’una ajuda de l’agència per la competitivitat Acció de la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i que es destinaran a posar en marxa el projecte. L’empresa té previst començar a comercialitzar el seu material el proper any 2021 a fabricants de productes de plàstic.

L’empresa emergent no elabora productes finals, sinó que formula i dissenya aquesta nova matèria primera biodegradable que es pot adaptar a tot tipus d’aplicacions i que es pot utilitzar en la maquinària per treballar el plàstic que es fa servir actualment. Per aconseguir aquest material, l’empresa escalfa les molècules naturals presents en els extractes d’algues o olis vegetals per produir una reacció química que els permeti obtenir una sèrie de cadenes moleculars que s’adhereixen fins a crear aquest bioplàstic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa