Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un vídeo en record del Pujan, el repartidor de Glovo atropellat, aplega veus d’arreu del món
  • CA

Els companys repartidors –o antics ‘riders’– de noves plataformes de comandes a domicili, com Glovo o Deliveroo, s’han unit arreu del món per recordar el Pujan, el jove mort atropellat a Barcelona tres setmanes enrere. Amb un vídeo impulsat per la plataforma Riders per Drets, que pertany a la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), s’ha recordat la figura del jove repartidor que va morir mentre treballava. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma, Núria Soto, aprofitar l’inici del missatge per recordar que “no són accidents de trànsit, són accidents laborals”.

Després de múltiples protetes a Barcelona arran de l’incident que es va endur la vida d’un jove migrant, l’homenatge al Pujan s’ha internacionalitzat amb missatges de suport des de Finlàndia, Escòcia, Itàlia o Hong Kong. Cadascú en el seu idioma, els missatges de treballadors enregistrant-se a ells mateixos han lligat tot un vídeo en record de les víctimes de la precarietat laboral. Al final del text, una imatge aplega els diversos accidents que s’han donat arreu del món mentre els ‘riders’ treballaven. 

En una piulada a Twitter, a més, la plataforma impulsora del missatge ha reinvindicat que cal “exigir mesures perquè no hi hagi una sola mort més en els nostres llocs de treball” i per “cridar ben fort que la precarietat mata”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa