Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada tres Bonus Consum de l’Ajuntament s’ha bescanviat a l’Eixample

Un de cada tres Bonus Consum que ha lliurat l’Ajuntament de Barcelona per consumir oci i cultura en establiments locals i, així, frenar el sotrac econòmic ocasionat per la pandèmia del coronavirus s’ha consumit al districte de l’Eixample. En concret, allà s’hi han gastat 125.997 bons, d’un total de 360.000. En aquesta iniciativa han participat 1.900 establiments diferents repartits per tota la ciutat.

“Els Bonus Consum són un bon exemple del que es pot aconseguir amb la col·laboració publicoprivada i també de la importància del suport de les administracions públiques al comerç de proximitat”, ha celebrat tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, que ha reconegut que aquest ha estat un “sector molt castigat” per les restriccions imposades per les autoritats per posar fre a l’expansió de la Covid-19. L’Ajuntament ha dotat amb 4.040.000 euros a aquesta iniciativa que han generat més de 7,5 milions en compres.

A més de l’Eixample, a Sants-Montjuïc s’han consumit 51.614 bons i a Sant Andreu 47.102. Quant a barris, els més beneficiats són la Dreta de l’Eixample (32.695), el Fort Pienc (31.994), Sant Andreu (30.061) i Sants (22.636). Finalment, a nivell d’eixos comercials, els que més vals han canviat són el del Fort Pienc (36.192), el de Sant Andreu (20.320), el de Creu Coberta (9.724) i el de Sant Martí (8.739).

Aquesta iniciativa ha comptat amb dues fases. La primera d’elles es va iniciar el 18 d’octubre quan es van posar a disposició de la ciutadania un total de 280.000 Bonus Consum, que es van esgotar a principis de desembre. Més tard i “gràcies a la bona acollida de la mesura”, explica l’ens, es va fer una aportació econòmica extraordinària per tal de generar 100.000 vals més. En total s’hi han beneficiat 154.000 persones, calcula l’Ajuntament, que ha pagat als comerços en un termini d'”entre 15 i 20 dies”.

Èxit els divendres, dissabtes i amb el Black Friday

Els dies que més intercanvi de Bonus Consum hi ha hagut són els divendres i els dissabtes, coincidint amb una major flexibilitat i disponibilitat de la ciutadania per consumir. A més, durant el cap de setmana del Black Friday, els 26 i 27 de novembre, també es va veure un pic de compres. Pel que fa als sectors, els més beneficiats pel bescanvi de bonus han estat el comerç quotidià no alimentari, el comerç quotidià alimentari i l’oci i l’entreteniment.

“Aquesta iniciativa ha aconseguit l’efecte multiplicador en el consum de la ciutat que perseguia l’Ajuntament, ja que 10 euros d’inversió per part del consistori han generat, com a mínim, 10 euros més de despesa per part de la ciutadania”, explica el consistori, a través d’un comunicat.

Nou comentari

Comparteix