Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres emblemes que Barcelona reformarà gràcies als Fons Next Generation
  • CA

Barcelona impulsarà la reforma d’alguns dels emblemes turístics de la ciutat per “transformar i diversificar el model turístic” actual. Ho ha anunciat avui el consistori, que aprofitarà els prop de 41 milions d’euros que ha obtingut dels fons Next Generation de la Unió Europea. En total, s’invertirà en 20 projectes que potencien la desconcentració territorial de l’activitat turística, la creació de nous imaginaris i la innovació. D’entre aquesta vintena de reformes, n’hi ha tres que destaquen per la seva importància dins del sector turístic.

Parc de la Ciutadella

L’objectiu de l’Ajuntament és descentralitzar el turisme que arriba a la ciutat. Així que gran part dels fons aniran a tocar a zones llunyanes al barri Gòtic, les Rambles o la Sagrada Família, per exemple. En aquest sentit, el Parc de la Ciutadella és un dels espais més beneficiats. L’Ajuntament té previst restaurar el parc que allotja el Parlament de Catalunya amb una inversió de 3,5 milions d’euros.

Barca a l'estany de la Ciutadella / Ajuntament de Barcelona
Barca a l’estany de la Ciutadella / Ajuntament

Collserola

El consistori destinarà 1,8 milions d’euros al Parc Natural de la Serra de Collserola. Concretament, es destinaran a habilitar zones d’oci, restauració i recuperació històrica i ambiental de les fonts i entorns del parc. Aquest projecte va en sintonia amb un programa que busca incentivar un oci sostenible.

Vista de la Vil·la Paula, a Collserola / Bresson - Idealista
Vista de la Vil·la Paula, a Collserola / Bresson – Idealista

Montjuïc

Però, sense dubtes, la muntanya de Montjuïc és l’objectiu principal del projecte. El consistori té previst invertit, en total, 7’3 milions d’euros per potenciar el gran parc ciutadà, millorant la seva accessibilitat, per tal d’atraure visitants vinculats a la cultura, l’esport i al medi natural. La majoria d’aquests diners aniran destinats a la reforma de les escales mecàniques que donen accés a la zona olímpica.

Telefèric de Montjuïc / Cedida
El telefèric de Montjuïc en una imatge d’arxiu / Cedida

Altres inversions

A banda d’aquests tres espais, també n’hi ha d’altres importants dins del pla, com el Laberint d’Horta, on el consistori té previst invertir un milió d’euros aproximadament. Justament aquesta setmana l’Ajuntament ha començat les obres de rehabilitació al Palau del Marquès d’Alfarràs, un emblemàtic edifici de 3.000 metres quadrats. Cal especificar, però, que aquesta reforma, valorada amb 5 milions d’euros, no entra dins del pla anunciat aquest dijous. En canvi, sí que hi entra la creació del Laboratori d’art urbà de Nou Barris (953.018 euros) i l’adequació del Museu del Treball i Ciutat a la Fabra i Coats (2.897.095 euros).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa