Tres barcelonins són al top de les grans fortunes de l’Estat, segons la nova edició de la revista especialitzada en negocis ‘Forbes’ 2021. Entre ells reuneixen 4.800 milions d’euros, acumulats als negocis de les begudes ensucrades, de la moda i dels vestits de núvia.

La primera d’elles és Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola Europacific Partners, que ocupa la posició número 11, amb un patrimoni de 1.900 milions d’euros. L’embotelladora espanyola s’ha convertit en una de les majors multinacionals dins d’aquest grup empresarial de les begudes ensucrades, després de dur a terme fusions i absorcions d’altres empreses. L’últim gran moviment és el de la compra de l’australiana Amaril, que es va produir l’abril per un valor de 6.166 milions d’euros (9.930 milions de dòlars australians). Aquesta adquisició va suposar el canvi del nom de societat, de Coca-Cola European Partners, fins ara dedicada al mercat europeu, per l’actual Coca-Cola Europacific Partners.

La segueixen Isak Andic, propietari de Mango, la multinacional dedicada al sector de la moda i que va néixer 1984 i va obrir la seva primera botiga al Passeig de Gràcia de Barcelona. Andic ocupa la catorzena posició, amb una riquesa de 1.600 milions d’euros. Durant la pandèmia de la covid-19 el grup ha aconseguit esmorteir les pèrdues a les botigues físiques amb la venda online, que es va disparar un 36%, fins als 766 milions d’euros. De fet, suposa el 42% de la facturació total, mentre l’any passat era el 24%.

Tancant el top 20 es troba Alberto Palatchi, expropietari de Pronovias, empresa que es dedica al negoci dels vestits de núvia. Palatchi va vendre l’empresa a BC Partners per 550 milions, tot i que alhora va decidir recomprar un 10% del negoci. Aquest empresari controla una de les societats d’inversió de capital variable (SICAV) que obté més beneficis de tot l’estat espanyol: Gesprinsa. Palatchi també té immobles, inverteix en accions a borsa i fa negoci amb la seva col·lecció d’obres d’art.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: lluna plena a novembre 02, 2021 | 21:13
    lluna plena novembre 02, 2021 | 21:13
    Gonzalo, no tens cap missatge d'odi, aquí.?
  2. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a novembre 03, 2021 | 16:23
    Amb els comuns no podem novembre 03, 2021 | 16:23
    Ep que la frau kolau, comença a treure el cap, en el món dels milionaris, es tornarà a presentar, perquè això de cobrar sense fotre brot, li encanta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa