Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Els treballadors són esclaus”: mala maror entre sindicats pel cas Ryanair
  • CA

Mala peça al teler dels treballadors de la companyia aèria irlandesa Ryanair. El conflicte amb els treballadors de cabina no va camí de resoldre’ls, al contrari, s’enquista. Des del juny passat hi ha vagues periòdiques a la companyia perquè els sindicats Sepla i USO reclamen millores salarials. Però un tercer actor, CCOO, ha arribat a un acord amb Rayanair.

Un acord que no agrada a USO i Sepla

L’acord, segons ha explicat en un comunicat CCOO, inclou un increment de sous, més salari fix garantit i una programació fixa de cinc dies de feina i tres de descans. “Tant CCOO com Ryanair s’han compromès a negociar un conveni col·lectiu complet abans de l’octubre del 2023”, ha expressat el sindicat. Però els sindicats mobilitzats han tret legitimitat a l’acord tot assegurant que CCOO no és un interlocutor vàlid per representar els interessos dels treballadors de l’empresa irlandesa.

“Considerem que l’acostament entre CCOO i Ryanair és un gran pas gràcies al qual podrem aconseguir un futur conveni col·lectiu en el qual es facin efectives totes les mesures necessàries per aconseguir l’estabilitat de les condicions laborals d’aquest col·lectiu”, ha destacat el secretari general del Sector Aeri i Serveis Turístics de CCOO, Jon Herrera. Per la seva part, el director de Persones de Ryanair, Darrell Hughes, ha promès “estabilitat i millores contínues durant els tres anys vinents”.

“Forçats a treballar”

Però USO ha posat el crit al cel i ha assegurat que Ryanair busca “netejar la seva imatge” mentre hi ha tripulants “forçats a treballar en els seus dies de descans”. “La realitat és que els treballadors de Ryanair són esclaus laborals i viuen a la misèria mentre ells firmen acords sota taula que no existeixen i sense cap representant sindical de l’empresa present en aquestes reunions”, ha sentenciat el sindicat.

De moment, no estan desconvocades les jornades de vaga, que afecten especialment els vols de l’aeroport del Prat tenint en compte la forta presència de Ryanair a la capital del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa