Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les bèsties negres de Colau es preparen per una gran fira a Barcelona
  • CA

Grans firmes —i bèsties negres de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau— del sector immobiliari internacional, com és ara Blackstone, es preparen per participar en una gran fira a Barcelona. Sota el títol The District World Summit 2022, la capital catalana acollirà una trobada que, segons els organitzadors —l’empresa Next Business Exhibition (NEBEXT)— convertirà la ciutat en la “capital europea del Real Estate” per tal de “desvetllar les incògnites d’inversió de 2023”.

Una de les firmes destacades que hi participarà serà Blackstone, que algunes informacions l’havien vinculat amb el finançament de la campanya a les eleccions municipals del 2019 de l’exprimer ministre francès, Manuel Valls. La companyia també havia estat a l’ull de l’huracà per polèmiques sobre habitatge al Raval, on va a arribar a acords amb el consistori fa tres anys per solucionar la situació en un edific ocupat.

A banda de Blackstone, a la trobada també hi haurà representants d’altres empreses destacades del sector immobiliari com ara Bookfield, TPG o Stoneshield. D’acord amb un comunicat de l’organització, aquestes companyies vindran a Barcelona per “analitzar les megatèndències que preocupen al capital actualment i aprofundir en el valor afegit de les noves tecnologies”.

El congrés, que tindrà lloc del 19 al 21 d’octubre, comptarà amb més de 250 firmes expositores com AEDAS Homes, Anticipa, CBRE, JLL, NEINOR Homes o Servihabitat. La previsió és que en aquesta trobada internacional hi participin “els grans líders de la indústria”, des dels fons d’inversió fins als grans tenedors de sòl, administradors, operadors, promotors, brokers, agències comercialitzadores, consultores o gestors de propietats.

Es vol “reposicionar” la ciutat com a territori ‘Real Estate Friendly’

La fira s’ha presentat aquest dilluns al Cercle d’Economia, on s’ha explicat que la previsió és que arribin a Barcelona 7.000 professionals del sector immobiliari en les dates previstes. Durant la presentació, el president de la fira, Juan Velayos, ha subratllat que The District té la intenció de “reposicionar de nou la ciutat comtal com un territori ‘Real Estate Friendly’ per als inversors”.

Aquesta presentació s’ha fet el mateix dia que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit en una entrevista que la ciutat continua vivint una emergència social d’habitatges, fet pel qual vol que el govern espanyol congeli els lloguers fins que no estigui llesta la Llei de l’habitatge, que està en curs. En una entrevista a RTVE, Colau s’ha referit especialment a les “pressions del sector immobiliari” com un dels entrebancs de la ciutat per poder solucionar els problemes d’accés a l’habitatge existents. “A Barcelona no tenim un problema d’okupació, tenim un problema d’accés a l’habitatge”, ha recalcat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angelblau a setembre 19, 2022 | 17:33
    Angelblau setembre 19, 2022 | 17:33
    La Colau es un FRAU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa