Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les terrasses de places de Gràcia i Sants-Montjuïc tancaran una hora abans
  • CA

El pla municipal per reduir el soroll nocturn també afectarà la Vila de Gràcia. Les terrasses de les diferents places d’aquest barri barceloní hauran de tancar una hora abans. En concret, la mesura afecta les places del Sol, de la Vila de Gràcia, de la Virreina, del Diamant, de la Revolució.

Aquest canvi de la normativa obligarà els establiments a recollir les taules i cadires de les seves terrasses a les onze de la nit de diumenge a dijous, fet que suposa avançar en una hora l’horari de tancament habitual fins ara. Pel que fa als divendres i els dissabtes, els restauradors hauran de plegar veles a les dotze de la nit.

Cal recordar que les places afectades per la flamant mesura estan considerades com a Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN) per part del consistori, fet que ha motivat la introducció de restriccions que permetin garantir el descans dels veïns.

Pel que fa a les places de Joanic i del Raspall, l’executiu ha decidit no consolidar les terrasses extraordinàries que es van instal·lar amb motiu de la pandèmia del coronavirus i també aposta per reduir el nombre de concerts i esdeveniments nocturns que s’hi celebraran. Sobre la taula del govern local també hi ha la possibilitat d’avançar l’horari de tancament dels comerços i establiments d’alimentació, però de moment no s’ha definit l’àmbit d’actuació de la mesura ni en quins termes s’aplicarà.

Una mesura “puntual i concreta”

Segons detalla el consistori barceloní, aquest pla per reduir la contaminació acústica s’ha adoptat després que els resultats dels sonòmetres instal·lats en aquestes places hagin mostrat que se supera en 3 decibels els límits permesos de nit de manera continuada. En aquest sentit, l’executiu apunta que es tracta d’una mesura puntual i concreta que pretén reduir l’impacte sonor que afecta durant les nits als residents en aquestes zones concretes del barri.

Restriccions a terrasses de Sants-Montjuïc

L’avançament en l’horari de tancament de les terrasses també afectarà una zona del districte de Sants-Montjuïc. En concret, les restriccions se centraran en els establiments ubicats en l’espai dels jardins de la Mediterrània, que també hauran de tancar una hora abans de l’habitual.

En aquest cas, l’horari de clausura de les terrasses també serà a les onze de la nit de diumenge a dijous i a les dotze de la nit els divendres i els dissabtes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa