Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tecnologia barcelonina per solucionar ‘l’última milla’ de les entregues de paquets
  • CA

El conegut com a problema de l’última milla, que es refereix al fet d’haver d’anar a recollir els paquets que es compren per Internet, en les entregues de paquets a domicili podria trobar solució a Barcelona gràcies a una start-up de la capital catalana. Es tracta d’Eliport, que ha dissenyat un prototip de robot que podria transportar durant “3 o 4 quilòmetres” les entregues per portar-les a la porta de casa del comprador, segons detalla el cofundador de l’empresa, Patrick Synge. 

El robot d’Eliport té forma de caixa, es desplaça amb rodes i és d’un metre d’alçada. L’aparell recolliria els paquets i els portaria a unes bústies especialitzades que s’haurien d’instal·lar a la porta de casa. Així, el comprador s’estalvia d’anar a buscar la comanda a un punt de recollida. “No has d’estar a casa, ni estar disponible. Pots estar dormint, treballant o el que sigui. Mai tindràs una entrega fallida”, afirma Synge.

El cofundador de la start-up barcelonina posa com a exemple ciutats dels Estats Units i d’Europa per demostrar que aquests robots poden servir per completar les últimes milles de repartiment. La pretensió d’Eliport és que en un any el seu robot operi a Espanya i arribar a tenir una flota de 100 aparells en dos anys i mig. Tot i així, admet que la implantació plena d’aquesta tecnologia encara trigarà “5 o 10 anys” a arribar al centre de Barcelona. Synge confia que els canvis en la mobilitat a les ciutats propiciaran l’aparició d’àrees perquè circulin els robots d’Eliport.

[r:1]

L’empresa encara ara un procés de finançament en què sol·lictaran un milió d’euros per contractar entre 10 i 15 persones per desenvolupar el seu prototip. 

Més notícies
Els vehicles autònoms necessitaran deu anys per adaptar-se a ciutats com Barcelona
Notícia: Els vehicles autònoms necessitaran deu anys per adaptar-se a ciutats com Barcelona
Comparteix
Els conductors d'autobús s'hauran de reconvertir i fer funcions d'assistència als usuaris, segons l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà
Barcelona vol ser un referent per start ups en expansió
Notícia: Barcelona vol ser un referent per start ups en expansió
Comparteix
L'ecosistema emprenedor de la ciutat madura però encara necessita millores en fiscalitat, talent i espai per facilitar l'atracció de scale ups
La start up Marfeel creix a Barcelona i preveu facturar 30 milions el 2019
Notícia: La start up Marfeel creix a Barcelona i preveu facturar 30 milions el 2019
Comparteix
L’empresa, que aquest any ja ha doblat la seva facturació, vol arribar als 200 treballadors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa