Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sector del taxi convoca una vaga indefinida a partir del 31 de gener
  • CA

Els taxistes tornaran a la vaga el pròxim 31 de gener. Així ho han decidit en assemblea aquest dimarts al migdia després tornar a col·lapsar els carrers de Barcelona amb una nova mobilització del sector convocada per Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya. L’aturada serà indefinida i coincidirà amb la celebració a la capital catalana del congrés europeu de l’audiovisual ISE Barcelona, que tindrà lloc del 31 de gener fins al 3 de febrer al recinte de la Fira Barcelona de l’Hospitalet de Llobregat.

La decisió de tornar a convocar una vaga indefinida gairebé cinc anys després ha posat el punt final a una mobilització que ha arrencat amb retard a quarts d’onze del matí i que s’ha caracteritzat per un marcat caràcter festiu, però alhora força reivindicatiu. L’objectiu principal de la protesta era denunciar la irrupció en el mercat d’empreses de VTC com Free Now, Uber o Bolt, a qui acusen de “competència deslleial” i de voler despenjar-se del sistema tarifari regulat per tenir més flexibilitat per imposar els seus preus.

“Fa molts mesos que avisem que les plataformes volen acabar amb nosaltres. Per part de la Generalitat hi ha bones paraules, però les paraules se les emporta el vent. L’únic camí és la lluita als carrers“, ha assegurat a les portes del parc de la Ciutadella el portaveu del sindicat Élite Taxi, Tito Álvarez, en el discurs que ha precedit la votació de la convocatòria de vaga indefinida. Aquest contundent posicionament del sector estava condicionat a la possibilitat de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, una demanda que finalment ha rebut la negativa per part del mateix Govern, a qui demanaven incloure en la negociació dels nous pressupostos catalans una regulació efectiva de les plataformes i de les llicències per al servei de VTC.

En concret, els taxistes demanen limitar a 1.800 el nombre de permisos atorgats a aquestes empreses i operadors de transport arreu del territori català, una xifra que correspon a un 15% del total de llicències per al servei de taxi que estan actualment en funcionament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a gener 17, 2023 | 15:07
    Jaume gener 17, 2023 | 15:07
    El sector del taxi = Màfia que sempre està donant pel cool
  2. Icona del comentari de: josep a gener 17, 2023 | 15:52
    josep gener 17, 2023 | 15:52
    un colectiu que cal eliminar, començant pel terrorista alvarez
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 17, 2023 | 18:41
    Gonzalo gener 17, 2023 | 18:41
    Coño! esto són desordenes publicos agravados no? y terrorismo! que són catalanes.
  4. Icona del comentari de: A robar carteras a gener 17, 2023 | 23:21
    A robar carteras gener 17, 2023 | 23:21
    A veure si s'hi queden i no tornen més.
  5. Icona del comentari de: en fi a gener 18, 2023 | 09:16
    en fi gener 18, 2023 | 09:16
    manifestar-se en tenen tot el dret del món, ara en tot negoci, hi ha d'haver competència, i si no els hi agrada, que treballin, en lloc de que els hi facilitin tantes coses. Els taxistes son una màfia, i el tito el capo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa