Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El taxi torna a ocupar la Gran Via en una nova demostració de força
  • CA

Centenars de taxistes han tornat aquest dimecres ha ocupar la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, entre els carrers de Bailèn i plaça Universitat, gairebé cinc anys després. Tanmateix, ja han ocupat el tram de passeig de Gràcia que hi ha entre els carrers de Rosselló i Diputació. El col·lectiu ha arrencat a quarts de nou d’aquest matí una concentració que pretén ocupar els quatre carrils de la calçada d’aquesta artèria de la capital catalana amb taxis entre els carrers de Bailén i d’Entença en una nova demostració de força del sector, que està lluitant per aconseguir una regulació efectiva l’activitat de les VTC i de companyies com Free Now, Cabify o Uber, a qui els taxistes acusen de “competència deslleial” i de voler despenjar-se del sistema tarifari regulat per tenir més flexibilitat per imposar els seus preus.

La previsió és que cap al migdia se celebri a la confluència entre la Gran Via i el passeig de Gràcia una macroassemblea de taxistes en en la qual es decideixi a mà alçada si es manté o no l’aturada prevista per al congrés europeu de l’audiovisual ISE Barcelona, que tindrà lloc del 31 de gener fins al 3 de febrer al recinte de la Fira Barcelona de l’Hospitalet de Llobregat. En aquesta trobada, els representants sindicals del col·lectiu presentaran als conductors la darrera proposta que el Departament de Territori de la Generalitat va posar sobre la taula en una reunió celebrada ahir a la tarda, un moviment que podria suposar el canvi de rumb definitiu en unes negociacions que van trencar-se la setmana passada després del polèmic anunci de la moratòria que s’aplicarà a prop de 1.100 llicències de VTC, que podran circular durant tot aquest 2023.

L'acció ha començat a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de Bailèn / Anton Rosa
L’acció ha començat a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de Bailèn / Anton Rosa

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el Govern va presentar en aquesta reunió als portaveus del col·lectiu una proposta amb diferents mesures que encaixen amb les reivindicacions que des de fa setmanes reclama el sector. En concret, les autoritats han cedit a la demanda de blindar les tarifes del servei per evitar que companyies com Free Now, Cabify o Uber puguin tenir més flexibilitat per imposar els seus preus i modificar-los en funció de la demanda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa