Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
SOS dels restauradors de Barcelona a Ada Colau: “Necessitem més ajuda que mai”
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona ha difós un vídeo on diferents restauradors llençen un SOS a Ada Colau: “Necessitem més ajuda que mai, Ada”. Els restauradors critiquen el paper que l’Ajuntament està tenint en la gestió econòmica del coronavirus i diuen que “l’única mesura” que s’ha plantejat és ajornar el pagament de tributs. “Un pedaç”, segons ells.

El que reclamen és la condonació dels tributs municipals durant un mínim de 6 mesos, el que inclou la taxa de terrasses, el cànon de les guinguetes, la recollida de residus, l’IBI i altres impostos. “Però que no ens els cobrin d’aquí 3 mesos, que ens els perdonin”, aclareix una altra empresària del sector. “Mesures reals”, diu la xef Ada Parellada.

“L’alcaldessa demana al sector immobiliari que faci el que ella, com a Ajuntament, podria fer i no fa: condonar els tributs que es cobren al sector de la restauració”, denuncia Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració. “No és el moment que els polítics es preocupin per la seva cadira; si no es prenen les mesures adequades, qui acabarà pagant els plats trencats seran la ciutadania i el teixit empresarial de la ciutat”, alerta Pallarols.

Més de 200 restauradors han participat en aquesta campanya de denúncia. Durant els propers dies el Gremi donarà a conèixer a través de les xarxes socials nous vídeos.

Colau no veu “de rebut” no voler pagar cap impost

L’alcaldessa Ada Colau ha respost als restauradors en una roda de premsa posterior, en ser preguntada per periodistes sobre la reivindicació del Gremi. Ha defensat que el consistori ha anunciat “moltes mesures en poc temps”, com no cobrar la taxa de terrasses durant l’estat d’alarma o ajornar tots els tributs. Però ha tancat la porta amb contundència a una condonació: “No és de rebut que ens demanin no pagar impostos en general, perquè sinó les administracions no podrien prestar els serveis essencials”, ha dit en referència a l’atenció sanitària i social derivada de l’epidèmia. 

No obstant, ha assegurat que un cop venci el termini d’ajornament dels impostos “es valorarà cas per cas” la situació dels negocis que no puguin pagar-los. “No és el mateix”, ha avisat, si es tracta d’un bar de barri o d’una gran cadena de restauració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa