Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sectors que més talent aporten a Barcelona

Barcelona és una gran ciutat considerada, per molts, la capital del Mediterrani. El clima, els serveis i la multitud d’empreses la fan atractiva per invertir-hi i, també, per venir a treballar. Aquesta és una de les principals conclusions de la tercera edició de les jornades econòmiques React, que examina el comportament dels professionals més destacats de l’àrea metropolitana en funció de les dades de LinkedIn.

La segona gran conclusió és la major part del talent -treballadors que treballen en el camp de la innovació i l’emprenedoria– ho fan en sectors anomenats “estratègics”. Sis de cada deu d’aquests professionals, segons React, es dediquen a la indústria 4.0, la salut i la biotecnologia, les indústries creatives i l’economia digital.

Els principals sectors

Entrant al detall de cada sector, la indústria 4.0 atrau el 16% del talent metropolità. La salut, la biotecnologia i les indústries culturals ocupen al 15% del talent, seguit de l’economia digital amb un 12%. Aquest darrer sector és, a més, el que més creix respecte a l’any passat, amb un augment d’un 18% de treballadors. El mapa del talent mostra també com cada vegada venen més professionals europeus, especialment de Londres, París i Milà, i que, més enllà del continent, ciutats com Buenos Aires, Sao Paulo o San Francisco també hi aporten uns quants professionals.

La formació més sol·licitada

La formació empresarial i jurídica és la més estesa entre els treballadors del camp de la innovació. Tres de cada deu professionals han cursat estudis d’aquesta matèria. Pràcticament, dos de cada deu han optat per disciplines digitals, els mateixos que han estudiat carreres universitàries vinculades a la justícia. La radiografia del talent barceloní també mostra un augment significatiu de dones que cursen estudis d’aquests sectors. Tot això, gràcies a l’impuls i la visualització d’un sectors que tenen la idea de continuar creixent. És més, un dels reptes de BarcelonaActiva durant els darrers quatre anys ha sigut impulsar més professionals d’aquestes àrees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa