Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Saló Nàutic supera el naufragi de la Covid amb més de 51.000 visitants

A poc a poc, Barcelona recupera el seu perfil de centre neuràlgic de fires i congresos. Un total de 51.236 persones han visitat el Saló Nàutic de Barcelona, que ha tancat la 59ena edició aquest diumenge. Les xifres superen les expectatives inicials dels organitzadors, Fira de Barcelona i l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN). L’esdeveniment ha comptat amb 184 expositors al Port Vell de Barcelona, més de 500 embarcacions i prop d’un centenar de primícies, segons els organitzadors.

Aquesta edició s’ha celebrat sota el lema ‘El mar t’espera‘ i ha suposat el retorn a la presencialitat dels esdeveniments nàutics. Els organitzadors d’aquesta fira tan genuïnament barcelonina han destacat també que s’han fet un elevat nombre d’operacions comercials, que es concretaran al llarg dels propers mesos.El president del Saló Nàutic, Luis Conde, ha celebrat que l’edició d’aquest any ha tornat a situar Barcelona “al mapa de la nàutica nacional i internacional”.

Ha assegurat que, en uns moments tan complexos, tant el públic com les empreses han respost i s’ha pogut celebrar un esdeveniment que demostra el “creixement” el sector i les ganes de navegar dels aficionats.

De la seva banda, el nou director del certamen, Josep Antoni Llopart, ha afegit que amb aquesta edició s’ha volgut estimular la transició ecològica del sector i fer arribar la pràctica de la nàutica esportiva a nous públics. En aquest sentit, entre les novetats presentades destaquen l’embarcació 100% elèctrica Magonis, desenvolupada a Barcelona; i l’híbrid D’Antonio 50, equipat amb un motor elèctric.

Durant el sis dies que ha durat la fira, s’han celebrat també les jornades ‘Un compromís pel mar’ sobre el futur sostenible del mar, i ha tingut lloc la tercera edició dels premis Nautic Tech, dirigit a les ‘startups’ més innovadores.

Els organitzadors començaran ara a preparar l’edició de l’any que ve, que serà la seixantena de la seva història.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa