Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
36 euros al dia, la butxaca d’un jove de 24 anys a Barcelona
  • CA

Viure a Barcelona i ser jove és un repte. Un repte difícil de superar, segons les estadístiques oficials. Un menor de 24 anys ha de sobreviure a la capital amb 36 euros al mes. Segons l’Ajuntament, una persona d’aquesta edat passa l’any amb un salari de 12.904 euros, el que equival a 1.075 euros al mes. Això és gairebé un terç dels 36.782 euros que obté una persona d’entre 55 i 59 anys.

Mileuristes, resumidament. De totes maneres, les dones joves ho són més que els homes, ja que cobren, de mitjana, 1.520 euros menys que ells, segons les últimes dades del consistori, actualitzades aquest mes de febrer.

Un pis de lloguer a Barcelona té un preu de 914 euros mensuals, segons les darreres xifres de la Generalitat. D’aquesta forma, si un jove de fins a 24 anys vol provar de viure sol en un habitatge de la capital, hi ha de destinar el 85% del salari. Tot sense comptar les despeses corrents, com són l’aigua, la llum, el gas i la connexió a Internet. I obviant el vistiplau de qualsevol propietari. Una missió impossible, tenint en compte també els 629 euros i mig de mitjana que gasta una persona cada mes a Barcelona en concepte d’alimentació, vestimenta, manteniment de la llar, sanitat, transport, tarifa mòbil, oci, cultura, educació, restaurants i hotels, entre d’altres.

En total, i de forma aproximada, una persona d’aquesta edat que resideixi a Barcelona i vulgui viure sola de lloguer hauria de tenir uns ingressos mensuals nets de 1.543 euros per poder arribar a final de mes. Una dada que hauria de superar els 2.700 euros nets si vol atendre les recomanacions dels experts, que aconsellen que el lloguer, juntament amb les despeses de subministraments, no poden suposar més d’un terç del sou de qualsevol persona.

560 euros menys que l’any 2019

Els joves han perdut poder adquisitiu en un any. De 2019 a 2020 han vist com han ingressat, de mitjana, 560 euros menys al llarg d’un any. Això són 47 euros menys cada mes. Aquesta és una dada que es replica en totes les franges d’edat, a excepció dels majors de 65 anys, que han vist com el seu salari mitjà anual ha passat de 48.096 a 48.496 euros, un guany exacte de 400 euros repartits al llarg de 12 mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa