Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors reclamen a Sánchez que intervingui els lloguers
  • CA

El sector de l’hostaleria a Barcelona ha fet un pas més i han enviat al president del govern, Pedro Sánchez, una carta exigint una mesura concreta davant la crisi generada per la pandèmia del coronavirus: intervenir el mercat dels lloguers. El Gremi de Restauració ha reclamat al govern estatal que actui en els lloguers comercials de les activitats econòmiques que tenen prohibit operar durant l’estat d’alarma pel coronavirus, com és el cas dels bars i restaurants. Aquest diari ja va explicar que alguns propietaris havien accedit a fer rebaixes al lloguer, però els restauradors denuncien que la majoria dels amos dels locals “accepten posposar-lo, però no rebaixar-lo o condonar-lo”. Això, per tant, només farà que s’endeutin en pocs mesos.

En el comunicat fet públic aquest dissabte, el gremi demana que aquesta intervenció contempli tres fases: a curt termini, que s’estableixi la condonació forçosa de rendes mentre duri el tancament obligatori; a mitjà termini, que es redueixi la renda si es limita l’aforament dels locals en la primera fase de reactivació; i a llarg termini, que es revisin els lloguers negociats en època de bonança per la reducció del turisme.

“Apel·lar a la bona fe no ha servit de res” i “la cadena de solidaritat no funciona”, lamenta Roger Pallarols com a director de l’entitat. Segons expressa, en molts casos la propietat accepta rebre ara la meitat del lloguer i l’altra meitat, abans que acabi l’any. “La motxilla de deutes ajornats per al segon semestre cada vegada pes més i acabarà aixafant a moltes empreses”, clou. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa